Skip to content
Főoldal / WRC / Itt a Hyundai 2023-as felállása is

Itt a Hyundai 2023-as felállása is

Hyundai 2023
Fotó: Hyundai Motorsport

Az alzenaui csapat egy három autós négy párosos felállással indul jövőre a WRC-ben. Egy új versenyző és egy visszatérő a csapatban.

Úgy tűnik a bejelentések napja a mai a WRC-ben. A Toyota után a Hyundai Motorsport is felfedte kik fogják vezeti 2023-ban a Hyundai i20 N Rally1-eket. Thierry Neuville mellett Esapekka Lappi fog teljes szezont teljesíteni. A finn versenyző idén három dobogós helyet szerezett a Toyotánál töltött rész szezonjában. A harmadik autón Dani Sordo és a visszatérő Craig Breen fog osztozni.

Esapekka Lappi:
„Az élet tele van meglepetésekkel! Nem számítottunk arra, hogy lehetőséget kapunk a Hyundai Motorsporthoz való csatlakozásra, és hogy egy teljes WRC szezonban versenyezhetünk. Ez valóban egy álom és egy egyedülálló lehetőség; nagyon boldogok vagyunk, hogy csatlakozhatunk a Hyundai Motorsport családjához. A csapat a 2022-es szezon során megmutatta, hogy képes sokat fejleszteni az autót a szezon során, és minden felületen van esélye a győzelemre. Abból, amit már most hallottam, a 2023-as év nagyon ígéretesnek tűnik. Tisztában vagyunk vele, hogy rengeteg munka vár ránk, de Janne-nal együtt elkötelezettek vagyunk. Hiszem, hogy sokat tudunk adni az egész csapatnak. Szeretném megköszönni a Hyundai Motorsportnak, hogy bizalmat szavazott nekünk; mindent meg fogunk tenni a sikerért és a közös céljaink eléréséért.”

Dani Sordo:
„A döntés, hogy ismét a Hyundai Motorsporttal szerződjek, egyértelmű és könnyű volt számomra; tíz év alatt egy családdá váltak. Ez az én csapatom, ahová tartozom. Felajánlottak nekem egy újabb szezont, amelyben megoszthatom a harmadik autót egy másik párossal, ami megfelel a személyes preferenciáimnak. Motivált vagyok, hogy a lehető legjobban támogassam a csapatot és a többi legénységet.”

Craig Breen:
„A Hyundai Motorsporthoz való csatlakozásom a 2023-as WRC-szezonban olyan érzés számomra, mintha hazatérnék. A múltban nagyon emlékezetes eredményeket értünk el együtt, köztük több második helyezést is, így remélhetőleg ezt még egy lépéssel tovább tudom majd vinni. Érdeklődéssel követtem a csapat előrehaladását és fejlődését ebben a szezonban, és látom a lendületet, amely egyre jobban kiépül. Egy olyan gyár támogatása, mint a Hyundai, különleges dolog, és biztos vagyok benne, hogy a következő szezonban még több okunk lesz az ünneplésre.”

Thierry Neuville:
„Jó hangulatban és fokozott motivációval tekinthetünk a 2023-as szezonra, tudva, hogy erős és tapasztalt legénységgel rendelkezünk. Esapekka nagyszerű kiegészítője lesz a csapatunknak, és biztos vagyok benne, hogy fontos perspektívát hoz majd a működésünkbe. Az is jó, hogy Craig is visszatért, aki Danival osztozik a harmadik autón. Ez egy jó kombinációja az ismerős arcoknak és az új vérnek, ami biztos vagyok benne, hogy új lendületet ad majd nekünk, ahogy belevágunk az új kampányba. A csapatmorál igazán fontos érték a Hyundai Motorsportnál, ahol a cég minden tagja hozzájárul céljaink eléréséhez; a csapat felállásának megerősítésével most már jó formában vagyunk, ahogyan az új bajnoki év felé tekintünk.”