Skip to content
Főoldal / WTCR / Íme Michelisz Norbi új versenyautója

Íme Michelisz Norbi új versenyautója

Hyundai Elantra N TCR
Fotó: Hyundai Motorsport

Michelisz Norbert, Gabriele Tarquini és Luca Engstler mellé egy új versenyző csatlakozik a Hyundainál.

Három sikeres szezon után búcsúzik a Hyundai i30 N TCR a WTCR-től. Ez idő alatt kétszer nyerték meg az egyéni bajnoki címet az autóval. 2018-ban Gabriele Tarquini, míg egy évvel később Michelisz Norbi lett bajnok. 2018-ban a gyártók bajnokságát is megnyerték. Összesen 21 versenyt nyertek a Hyundai i30 N TCR-rel versenyzők és a versenyek pontosan a felén álltak dobogóra.

Az új autó az utcai Hyundai Elantra N-re épül és vadonatúj, 2 literes turbófeltöltős motorral rendelkezik. Az autó tervezésének és fejlesztésének minden lépését befolyásolta az i30 N TCR-rel való versenyzés során megszerzett ismeretek.

Ami a pilótafelállást illeti, Michelisz Norbert és Gabriele Tarquini folytatja a BRC Hyundai N LUKOIL Squadra Corse-nál. Az Engstler Hyundai N Liqui Moly Racing Teamnél Luca Engstlerhez csatlakozik Jean-Karl Vernay.

„Az elmúlt szezonban az 1-es volt a rajtszámom és a célom, hogy visszaszerezzem. A Hyundai Elantra N TCR tesztelése után biztos vagyok benne, hogy folytathatjuk a Hyundai i30 N TCR-vel elért sikereinket” – mondta Michelisz Norbert.

„Amikor jött a lehetőség, hogy a Hyundai Motorsport Customer Racingnél versenyezhetek a WTCR-ben idén, nem kellett sokat gondolkodnom a válaszon. A Hyundai modellek a leggyorsabb autók között voltak szezonokon át, ezt mutatja az elért győzelmek száma is. Számomra ez nyilvánvalóan egy új csapat, akikkel együtt kell dolgozni, és egy új autó mindenki számára. Hihetetlenül hasznos volt a fejlesztési folyamatban való részvétel, mind az első tesztek” – tette hozzá Jean-Karl Vernay.