Így látták a versenyzők a Fenesi Autójavító Kupa-XIV. Horváth Boci Emlékversenyt

Matics Barbara, Kulcsár Balázs és Balics Ákos mesélt a rábaringi kalandjairól.
Balics Ákos
: “Nagyon vártuk már az ARC 3. futamát. Bevallom őszintén, mi a Lábatlan – Bajna gyorsaságira készültünk, de a Rábaring-nek is nagyon örültünk. Egy garnitúra abroncs szettel érkeztünk a versenyre, így bíztunk benne, hogy kibírja a verseny végéig, mert az utcai gumikkal még nagyobb hátrányba kerültünk volna. Sajnálatos módon a Bognár-Karizs kettős nem tudott elrajtolni a futamon, pedig nagyon vártuk már, hogy ismét csatározhassunk egy jót, folytatva az eddigi hagyományokat. 🙂
A fiúknak üzenem, hogy fel a fejjel és menni előre!
Azt már a verseny elején is tudtuk, hogy a Magyar-ifj. Magyar párost esélyünk sincs befogni, hiszen egy jókezű pilóta egy jó autóban szinte garancia a sikerre, amit be is bizonyítottak a srácok. Az első gyorsaságin sikerült egy kategória 2. időt szaladnunk, amin bevallom őszintén meg is lepődtem. Ezt követően a Balázsnak (Szarvas – Vadászi páros) hatott a kávé, így a második gyorson faragtak a hátrányukból. A harmadik gyorsaságinak 2 mp előnnyel vágtunk neki, amikor is leszakadt az ég, aminek mi külön örültünk, hiszen nagyon szeretek esőben versenyezni. Itt ismét sikerült egy picit elhúznunk és tudtuk, hogy az utolsó gyorsaságin fog eldőlni, hogy felénk, vagy a Balázsék felé billen-e a mérleg nyelve. Ismét sikerült egy közepes, ámde biztonságos tempóban letalálnunk a pályán, így végül megcsíptük a kategória 2., a Suzuki kupa 1. helyét. A fiúknak ezúttal is gratula, és köszi a jó meccseket. Ezért érdemes versenyezni!
Ezúton szeretnénk gratulálni a Magyar – ifj. Magyar párosnak a kategória győzelemhez és mindenkinek, aki célba ért a versenyen. Úgy gondolom, a Rábaring ismét megmutatta, hogy a versenynek a célban van vége! Köszönet a Murai Gumiservice-nek!”

Fenesi Autójavító Kupa-XIV. Horváth Boci Emlékverseny 2015 Virág Tamás-Matics Barbara (Lada) Écs, Rábaring

Matics Barbara: “A Veszprém Rallye után nagyon kapóra jött ez a verseny, örültem, hogy autóba tudok ülni az eset után. Ez alkalommal a barátom, Virág Tomi mellett diktáltam az itinert. Nagyon szeretem/szeretjük a Rábaringet – mindenféle felállásban-, ez a nyomvonal is nagyon tetszett mindkettőnknek. Hőmérsékletből kaptunk meleget, hideget, szerintem így változatos volt a verseny, és izgalmas. 🙂 Számomra újdonság volt a keresztbe autózás, de nagyon élveztem. Majdnem minden körben történt valami, dupla defektet is kaptunk, de nem búslakodtunk, nagyon jó volt a hangulat az autóban végig. 🙂 Szomorúan tapasztaltuk, hogy milyen kevesen vagyunk indulók és a nézők is a pálya szélén… Hogy ennek mi az oka, azt nem tudom, de reméljük ez legközelebb nem így lesz! Köszönjük a nézőknek a biztatást, szurkolást! 🙂 Rally vagy semmi…. 🙂

Fenesi Autójavító Kupa-XIV. Horváth Boci Emlékverseny 2015 Kulcsár Balázs (Skoda) Écs, Rábaring

Kulcsár Balázs: “Sikerült jól felkészíteni az autót, hiszen hiba nélkül végigmentünk. Úgy álltunk neki a versenynek, hogy megbeszéltük Kristóffal, hogy a biztonságos célba érés legyen a fő szempont. A verseny minden percét élveztük, amit az autóban tölthettünk. Könnyűnek nem volt mondható a nagy meleg és a monszun miatt. Az időket nem is nagyon figyeltük, ezért külön meglepetés volt, hogy a kategóriánk élén tudtunk végezni. Köszönjük a támogatóinknak, segítőinknek, hogy el tudtunk indulni ezen a versenyen. Külön köszönöm a barátnőmnek, Anitának a türelmét.
westsocial

Hamarosan jön a második rész is!