Skip to content
Főoldal / ORB / Ifj. Fogarasi Attila, Dénes Szabolcs és Wirtmann Ferenc nyert Orfűn

Ifj. Fogarasi Attila, Dénes Szabolcs és Wirtmann Ferenc nyert Orfűn

Orfű 2021

A Rally2, Rally3 és Historic szezonnyitójának az összefoglalója.

A Rally2-ben az első szakaszt még Zsebe Gábor nyerte, a második hetvehelyi gyorson már ifj. Fogarasi Attila bizonyult a legjobbnak. A móri versenyző ezzel az élre állt, amit a verseny végéig már nem is engedett át másnak, bezsebelte a győzelmet Toloczkó Péterrel. A Zsebe Gábor-Mohácsi László kettős lett a második, 25,9 másodperc hátránnyal. Péter Pál és Varga Kristóf finiselt a harmadik pozícióban.

A Historicban a Wirtmann Ferenc-Kerekes József duó nem hagyott kétséget afelől ki a leggyorsabb az Orfű Rallyn. A Ford Escort RS-sel 31,8 mp-vel voltak jobbak a második helyet megszerző Fehérvári Csaba-Aczél András egységnél. A harmadik helyre Kalapács Zsolt és Kalapács Kornél érkezett.

A Rally3-ban féltávnál még Geiger Máté és Uber Johann állt az élen, később azonban műszaki hiba miatt kiestek. Ekkor a Pallaghy Botond-Szalay Sándor páros vette át a vezetést. Végül szoros csatában, mindössze 2,2 másodperc előnnyel, a Dénes Szabolcs és Pazaurek János szerezte meg a győzelmet. Hajdu Zoltán és Horváth Attila lett a harmadik.

Az I. Boldogkő Rally előtt többen rajthoz álltak teszt jelleggel. Közülük Turán Frigyes és Bagaméri László bizonyult a leggyorsabbnak. A lengyel Grzegorz Grzyb-Adrian Sadowski kettős 10,7 másodperccel maradt el a magyar VW-s duótól. A címvédő Hadik András-Kertész Krisztián egység lett a harmadik.

Sopia-NET Orfű Rally az Intercars Kupáért nem hivatalos végeredmény:
Rally2
Rally3
Historic
Teszt