Skip to content
Főoldal / ERC / Ifj. Érdiék R5-tel a Rally Liepajan és a Nyíregyháza Rallyn

Ifj. Érdiék R5-tel a Rally Liepajan és a Nyíregyháza Rallyn

Fotó: ERC

Már 2019-re készülnek ezekkel a versenyekkel.

Ifj. Érdi Tibor és Papp György augusztusban biztosította be második Európa-bajnoki címét az ERC2-ben. Már akkor elárulták a terveiket, hogy a folytatásban R5-ösre váltanak és azzal folytatják az Eb-n. Nemrég vettek egy Skoda Fabia R5-öt, amit azóta Királyszentistvánon már ki is próbáltak.

„Kihagytuk a Lengyel Rallyt, mert akkor hoztuk el Skoda Fabia R5-öt.”-kezdte ifj. Érdi Tibor az ERC hivatalos honlapjának. „Nagyon izgatottak vagyunk, hogy a nagyszerű szezonunk végén egy ilyen lehetőségünk van. Két éve a Mikulás Rallyn már vezettem egy Skoda Fabia R5-öt és most elkezdjük a felkészülést a jövő évre, így annyit megyünk, amennyit csak tudunk.”

„Nagyon jó hír, hogy Tibor és az Érdi Rallye Team egy R5-össel vesz részt a rally Európa-bajnokság utolsó versenyén.”-mondta Jean-Baptiste Ley az ERC részéről. „Tibor már bizonyított az N-es autókkal, de nagyon jó, hogy készen áll az új kihívásokra, hogy bizonyítsa tehetségét egy gyorsabb és fejlettebb autóban.”

A murvás Rally Liepaj lesz ifj. Érdiék első versenye az új autóval október 12-14. között. A páros számára nem lesz ismeretlen a verseny, hiszen korábban már kétszer indultak rajta. 2017-ben ezen a versenyen szerezték meg első Európa-bajnoki címüket.
November 09-11. között már az ORB utolsó versenyén, az I. Nyíregyháza Rallyn (mely ERC kandidáló verseny lesz)  aszfalton fognak versenyezni.