Skip to content
Főoldal / ERC / Ifj. Érdi Tibor: Nyernünk kell a hátralévő versenyeken

Ifj. Érdi Tibor: Nyernünk kell a hátralévő versenyeken

Fotó: ERC

Beugró navigátorral indul a Rally Fafe Montelongon.

Ifj. Érdi Tibor a Rally Liepaján tért vissza az ERC2 mezőnyébe, ahol korábban kétszer is bajnok tudott lenni. A lettországi versenyt meg tudta nyerni a verseny végén fellépő műszaki probléma ellenére. Hétvégén ő is indul az ERC soron következő versenyén a Rally Fafe Montelongon.

„Nagy rohanás volt az EVO X felkészítése a Rally Fafe Montelongora. Javítanunk kellett a hengerfejet, a szelepeket pedig újra kellett cserélni. Sikerült a motort összeszerelni, majd neki álltunk a mérnökkel feltérképezni. Látott néhány anomáliát a laptopon. Néhány órányi keresgélés után kiderült, hogy leégett az ECU. Szerencsére ügyes a mérnökünk és sikerült újra életre keltenie az ECU-t, így készen állunk a versenyre” – mondta ifj. Érdi Tibor az ERC hivatalos honlapjának.

Kovács Szabolcs családi okok miatt kihagyja a portugál versenyt, Csökő Zoltán ugrik be a helyére.
„Amikor felhívtam Zoltánt azonnal igent mondott. Ő egy precíz versenyző, akivel 2009-ben mentem már együtt.”

A Rally Fafe Montelongon pedig egyértelmű a cél:
„Az Érdi Rallye Team számára a legfontosabb, hogy visszaszerezzük a bajnoki címet az ERC2-ben. Ez nem lesz egyszerű feladat miután a  Rally di Roma Capitalét kihagytuk, de ledolgozhatjuk ezt a hátrányt győzelmekkel. Szóval nyernünk kell a hátralévő versenyeken” – zárta az ERC2-ben jelenleg a harmadik helyen álló versenyző.