Skip to content
Főoldal / ERC / Ifj. Érdi Tibor nélkül folytatódik az ERC

Ifj. Érdi Tibor nélkül folytatódik az ERC

Ifj. Érdi Tibor
Fotó: FIA ERC

Nyolc szezont töltött az Európa-bajnokságon, 2022-ben új kihívásokat keres.

2014 óta volt a rally Európa-bajnokság résztvevője ifj. Érdi Tibor. 2015-ben az Ypres Rallyn szerezte az első győzelmét az ERC2-ben a Mitusbishi Lancer Evo X-el. Egy évvel később már az ERC2 harmadik helyén zárt. 2017-ben sikerült először megnyernie az ERC2-es bajnokságot, majd rögtön sikerült a duplázás is. 2018 év végén már belevágott az új kalandba, a Skoda Fabia R5-be, amivel a következő szezonban is indult. 2020-ra visszatért a jól bevált Lancerhoz, amivel harmadszorra is Európa-bajnok lett. Tavaly a búcsú szezonját töltötte az Evo X-el, a szezonzárón már kipróbált egy Rally2 Kit-es Skoda Fabiát.

Az egykori N-es autók nem indulhatnak idén már, és nem rég az is kiderült, hogy a Rally2 Kit-es autók sem lesznek értékelve az ERC-ben. Így ifj. Érdi Tibor nyolc szezon után új kihívás után nézett, amit a közösségi oldalán jelentett be:

„2022-ben nélkülünk folytatódik az ERC. Ebben a zavaros szabályrendszerben nem találtunk olyan opciót ami számunkra elérhető. Alacsonyabb kategóriába és kisebb teljesítményű autóval már nem szeretnék versenyezni, mint a Mitsubishi volt. 8 ERC szezon után új kihívás után nézünk. Maradunk a nemzetközi versenyzés mellett és sikerült olyan opciót találni amivel a motivációt fenntartva ismét hosszú időre elköteleződünk egy Bajnokság mellett. Nem rántom még le a leplet a dologról, de már Én is várom, hogy elmondhassam. Az Autó érkezik erősebb mint az előző volt…. 😍😍😍 Hamarosan bemutatjuk!!!”