Skip to content
Főoldal / ORB / Ifj. Érdi Tibor és Mads Ostberg nyerte a Mecsek Rallyet

Ifj. Érdi Tibor és Mads Ostberg nyerte a Mecsek Rallyet

Mecsek Rallye 2022

Összefoglaló a pécsi verseny szombati történéseiről.

A Historic Eb-n pénteken megszerzett vezetést nem engedte ki a kezéből a mai nap során az ifj. Érdi Tibor – Csökő Zoltán kettős. A végére azért, volt némi izgalom, mert az utolsó gyorson hajtás gondokkal küzdöttek. Végül 0,9 másodperc előnnyel megnyerték a Mecsek Rallyet. Ifj. Érdi Tibor első győzelmét szerezte a Historic Eb-n. A Lanciával versenyző finn Ville Servasti-Risto Pietilainen lett a második, megelőzve az osztrák Karl Wagner-Gerda Zauner egységet.

A Historic Ob-n Ifj. Érdi Tiborék mögött Kalapács Zsolt és Kalapács Kornél végzett az Opel Kadett C Coupeval. Az utolsó gyorson esett ki műszaki hiba miatt Mekkler László és Mekkler Edit. Így a harmadik helyet Csukovics István és Kari szerezte meg.

Az ORB-ben a szombati első gyorson szakaszgyőzelmével átvette a vezetést Mads Ostberg és Patrik Barth. A nap során nem is történt változás, bár Velenczei Ádám és Vincze Ferenc is szorongatta. Ostberg idei harmadik győzelmét szerezte, és a tavalyi év után ismét nem talált legyőzőre a Mecsekben.

Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt az utolsó előtti gyorson kapott 10 mp büntetés lassítóért, ezzel a harmadik helyre csúsztak vissza. Egy Power Stage győzelemmel próbálták minimalizálni a veszteséget. A szombati első gyorson egy rétet is megjáró Vincze Ferenc-Németh Gergely duó négy verseny alatt a negyedik második helyüket szerezték.

A Mitropa Kupában László Martin és Berendi Dávid diadalmaskodott Klausz Kristóf és Csányi Botond előtt. Osváth Péter és Papp Tamás finiselt harmadikként.

ORC-ben Rongits Attila–Hannus László nyerte az 55. Fenstherm Kontakt Mecsek Rallyet.

A Peugeot Kupában tegnapi két perc büntetése ellenére a Hangodi Bendegúz-Bunkoczi László kettős lett az első.

A Rally1 júliusban a Székesfehérvár-Veszprém Rallyval folytatódik, míg a Historic Eb a Rally Weizzel.

55. Fenstherm Kontakt Mecsek Rallye nem hivatalos végeredménye: