Skip to content
Főoldal / ORB / Ifj. Érdi és Bútor a Mecsek Rally rövidített napjának az élén

Ifj. Érdi és Bútor a Mecsek Rally rövidített napjának az élén

Mecsek Rally 2023

Este 8 óra körül szupercella éri el Pécs térségét, ezért biztonsági okokból törölték a pénteki második kört.

A Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint ma este 20 órára egy szupercella éri el Baranya megye területét, ami várhatóan 100 km/h órát meghaladó széllökésekkel jár majd. Ezért a Felügyelőtesület döntése alapján felfüggesztették az 56. Mecsek Rallyt. A verseny holnap folytatódik.

De mi is történt előtte?

Historic

A Historic Eb-n ifj. Érdi Tibor és Kerék István az első kör mindhárom szakaszát megnyerte. Mögötte Lucky és Fabrizia Pons lemaradása 9,8 másodperc. A harmadik Karl Wagner és Gerda Zauner lemaradása már 20 másodperc feletti.

Ifj. Érdiék a Historic OB-t is vezetik, ott Wirtmann Ferenc és Kerekes József áll mögöttük a második helyen közel egy perccel elmaradva. Nagy Dávid és Nagy János a harmadik helyen zárta az 56. Mecsek Rally csonka első napját.

HUMDA Országos Rally Bajnokság

Abszolútban Bútor Róbert és Tagai Róbert vezeti a versenyt a Citroen C3 WRC-vel. Az abszolút második és a HUMDA Országos Rally Bajnokság első helyén Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt áll. Úgy tűnik a páros jól alkalmazkodott az új Skoda Fabia RS Rally2-höz, hiszen a lemaradásuk mindössze 2,9 másodperc Bútorék mögött.

Vincze Ferenc és Percze Nándor a harmadik gyorson csúszott vissza az ORB második helyére. Hátrányuk csupán 0,6 mp. A harmadik helyezett Turán Frigyes-Farnadi Ágnes kettős 8,7 mp-re van az élen állóktól. A hazai pályán versenyző Ranga Péter Czakó Janekkal az oldalán a negyedik, akiket Klausz Kristóf és Papp Tamás követ.

A Peugeot Kupában Németh „8V” Péter áll az 56. Mecsek Rally élén Németh „16V” Péter navigálásával. Bertalan Márton és Paizs Róbert a második, mögöttük Berta László és Császár László áll.

ORC-ben Bútorék mögött Matics Mihály és Zejda Viktória a második, megelőzve Bacsa Tamást és Hanyik Gergelyt.

Mitropa Kupa

A Mitropában Klauszék vezetnek László Martinék és Hadik Andrásék előtt.

56. Mecsek Rally állása a pénteki nap után: