Skip to content
Főoldal / Dakar Rally / Ickx: Alonsonak meg van a tehetsége a Dakar-győzelemhez

Ickx: Alonsonak meg van a tehetsége a Dakar-győzelemhez

Alonso
Fotó: Toyota Gazoo Racing

Ickx F1-es futam és Le Mans-i 24 órás győztesként nyerte meg a Dakart.

Jacky Ickx és Fernando Alonso is úgy érkezett meg első Dakarjára, hogy addigra már megnyerték a legendás Le Mans-i 24 órást és nyertek F1-es futamot. Ickx 8 versenyen diadalmaskodott a száguldó cirkuszban, míg Alonso 32 versenyen és kétszer világbajnok lett.

Ickx 1981-ben indult először a Dakaron és 1983-ban meg is nyerte a sivatagi showt. Fernando Alonso idén teljesítette első Dakarját, első nekifutásra a 13. lett. Most Ickx beszélt Alonos győzelmi esélyeiről, valamint összehasonlította kicsit kettejük felkészülését az első Dakarjukra.

„Nagyon fontos volt a versenynek Fernando jelenléte, a kvalitása, a versenyzésben töltött múltja, a megítélése és a küzdeni akarása miatt. Talán túl sokat vártunk tőle, de a tereprali sok tapasztalatot igényel. Én nem hat hónapot készültem az első Dakaromra.”

„Előnyömre vált, hogy sok tereprali versenyen vettem részt korábban, így tudtam hogyan olvassam a terepet. Így is sokat kellett tanulnom és sok hibát követtem el mielőtt megnyertem a versenyt. A Dakaron minden nap tanulsz valamit, néha pedig azért kerülnek el a problémák, mert szerencséd van.”-kezdte a belga.

„Remélem, hogy visszafog térni a Dakarra, mert meg van a tehetsége, hogy megnyerje a versenyt. De még nem elég tapasztalt. Hiába hallgatsz meg mindenkit, saját tapasztalatokra van szükséged, pl. amikor elakadsz a homokban – csak ezek után érthetsz meg mindent. De nagyon alázatos volt a hozzáállása és ez pozitív.”-zárta Ickx.