Skip to content
Főoldal / Egyéb autósport / Hungaroring Classic-Mesél a fotó(s)

Hungaroring Classic-Mesél a fotó(s)

Pár érdekesség az idei Hungaroring Classicról.

Véget ért az idei Hungaroring Classic, így várhatunk újabb két évet a versenyre. De sebaj, hiszen tudjuk, megéri. Addig is néhány érdekesség az idei versenyről.

RallyFans.hu-19427

A mai versenyautóknál megszokhattuk a digitális kijelzők tömkelegét a műszerfalon és akár a kormánykeréken is. A hőskorban ez még egészen máshogy volt. Itt egy Ford kormánykerekére (gyors-kötözővel) rögzített stopper látható, amit a versenyző maga kezelt.

RallyFans.hu-19425

Ennek az 1970-es Lola T 210 FVC-nek már beépítették a kormányába a stoppert.

RallyFans.hu-19428

Sok autó nem csak az eredeti dizájnt kapta meg, hanem azon versenyzők nevei is felkerültek, akik anno vezették az autó. Itt például a C-csoportos Jaguar XJR9-en olvashatók a sportautózásban legendás nevek.

RallyFans.hu-19423

A Jaguar belsejében még a Le Mans-i pályarajz is bent maradt a legendás 24 órás versenyről.

RallyFans.hu-19429

Itt már egy kicsit beköszönt a mai kor technikája.

RallyFans.hu-19395

A nézőknek és a fotósoknak is a nagy kedvencei voltak azok az autók, amelyek lángokat szórtak. Ez a Porsche 934 akkora lángokat szórt, hogy a Trónok harca sárkányai is megirigyelhették volna…

RallyFans.hu-19431

… meg is lett az eredménye, végül kicsit az autó is megégett.

RallyFans.hu-19430

Itt még sok autó esetében biztosítótűt alkalmaznak annak érdekében, hogy nehogy úgy járjanak, mint Nigel Mensell 1987-ben a Hungaroringen, hogy elhagyta a kerékanyát. (Ha visszanézel a harmadik képre a jobb felső sarokban láthatod, ahogy a Jaguaroknál, amikor a boxban voltak mindig az antennára raktár rá ezeket a tűket.)

RallyFans.hu-19432

A közönség számára egyedülálló élmény lehetett, hogy ezúttal a 12-es kanyarhoz is bemehettek (ahová más versenyeken nem mehetnek be) és onnan is nézhették a versenyt. Nekünk, fotósok számára pedig elég jó hátteret nyújtott a közönség a veterán autókkal. A képen egyébként egy Devin D Spyder (1959). A 2019-es Hungaroring Classicra 45 000 ember látogatott ki.

RallyFans.hu-19409

A közönség soraiba beállva pedig remek hangulat képeket lehetett csinálni.

A Hungaroring Classicról készült teljes galériát IDE kattintva tudod megnézni.