Skip to content
Főoldal / Tereprali / HunGarian Baja: Holowczyc nyert

HunGarian Baja: Holowczyc nyert

Krzysztof Holowczyc (Mini) HunGarian Baja 2021

Több mint 450 kilométer versenyzés után másodpercre azonos idővel zárt a verseny első és második helyezettje.

A szombati első szelektívet a visszatérő Krzysztof Holowczyc nyerte a Minivel. A lengyel versenyző akkor még nem tudhatta, ennek később mekkora jelentősége lesz. A szombati napon a következő két szakaszon is a leggyorsabbnak bizonyult Holowczyc, azonban az utolsón eltévedt és öt percet vesztett. Így a napot a szaúdi Yazeed Al Rajhi zárta az élen. A toyotás versenyzőnek volt egy defektje a lőtéren.

A HunGarian Baja vasárnapi két szakaszán is Holowczyc nyert. A másodikon pont annyival nyert Al Rajhi előtt, amennyi a hátránya volt, 42 másodperccel. Több mint 450 kilométer versenyzés után másodpercre azonos idővel zárt a verseny első és második helyezettje. Mivel az első, nem kvalifikációs szakaszt Holowczyc nyerte, így ő nyerte a 2021-es HunGarian Baját.

A várpalotai versenyen először induló Al Rajhi végül a második lett, amivel csökkentette a tereprali-világkupán a lemaradását a magyar fordulón a harmadik helyen záró Yasir Seaidannal szemben. Seaidan győzni jött Várpalotára, ebben végül megakadályozta, hogy a szombati első szakaszon utolérte az előtte rajtolót, de nem jelzett a Sentinel, így 30 kilométert autózott mögötte. Majd a harmadik szakaszon is volt egy eltévedése, amivel egy percet vesztett.

A motorosoknál a német Sebastian Bühler nyerte meg a HunGarian Baját, megelőzve a szlovák Stefan Svitkót és a portugál Joaquim Rodriguest.

A 2021-es HunGarian Baja eredményei IDE kattintva tekinthetők meg.