Skip to content
Főoldal / WRC / Horvátország dolgozik a 2021-es WRC futamon

Horvátország dolgozik a 2021-es WRC futamon

Fotó: Hyundai Motorsport

Folytatódtak a tárgyalások az esetleges horvát WRC futamról.

Horvátország már jó ideje szeretne rally világbajnoki futamot rendezni. A 2019-es előzetes versenynaptárba be is kerültek, a végleges naptárba azonban nem.

A napokban a WRC promótere, Oliver Ciesla Zágrábban járt, hogy folytassa a tárgyalást déli szomszédainkkal a WRC napárába való bekerülésről.

A Horvát Autó – és Kart Szövetség elnöke, Davorin Štetner úgy fogalmazott, hogy amennyiben az októberi kandidáló verseny sikeres lesz, akkor tíz évig láthatják vendégül a WRC-t.

„Hét éve tárgyalunk egy horvát WRC futamról és most már valóban megpróbálunk mindent, hogy ez meg is valósuljon. A kormány és Zágráb városa is biztosított támogatásukról, ami jól mutatja mennyire fontos lenne ez az országnak. Most mindent bele kell adnunk, hogy év végéig befejezzük, amit elkezdtünk.”-mondta Štetner.

A WRC-t 700 millió ember figyeli évente, 2017-ben 155 országban került TV-adásba. A 2017-es Portugál Rallyt 910 000 néző tekintette meg a helyszínen, ennek fele külföldi volt. A versenynek a portugál gazdaságra gyakorolt hatása 67,6 millió euró volt, míg a közvetett 61,7 millió euró volt. A 2017-es Portugál Rally miatt a szurkolók 1,5 millió vendégéjszakát töltöttek az országban.

Horvátország mint felkapott turisztikai célpont hasonló számokat tudna felmutatni.