Skip to content
Főoldal / WRC / Horvát Rally: Neuville az élen, Rovanpera borult

Horvát Rally: Neuville az élen, Rovanpera borult

Horvát Rally 2021
Fotó: Hyundai Motorsport

Eseménydús első napon van túl a WRC mezőnye Horvátországban.

A pontverseny éllovasaként érkezett a Horvát Rallyra Kalle Rovanpera. A verseny azonban nem tartott sokáig számára, miután már az első gyorson lecsúszott az útról és borult. A páros jól van, ez azonban nem mondható el a Toyota Yaris WRC-ről.

Thierry Neuville a délelőtti négy szakaszból hármat megnyert, bár délután volt egy megforgása, így is 7,7 másodperc előnnyel zárta az élen a napot. A címvédő Sébastien Ogier zárkózott fel a második helyre az utolsó gyorson. Az első szakaszon ugyanott csúszott meg, ahol Rovanpera bukott és még egy defektje is volt. Csapattársa, Elfyn Evans a harmadik, mindössze 0,3 másodpercre van a franciától.

Ott Tanak már több mint 30 másodperces lemaradással a negyedik. Őt Craig Breen követi az ötödik helyen. Nagyon jól megy Adrien Fourmaux, aki a hatodik a Forddal. Márkatársa, Gus Greensmith van mögötte. Pierre-Louis Loubet a nyolcadik. Utána Takamoto Katsuta található, akinek délután volt egy megforgása.

A WRC2 éllovasa, Mads Ostberg zárja a pontszerzők sorát. Nikolay Gryazin hátránya csupán 7,8 másodperc. Teemu Suninen a harmadik, már közel egy perces lemaradással. A finn egyszer lecsúszott ma az útról.

A WRC3-ban nagy a csata Yohan Rossel és Kajetan Kajetanowicz között. A francia vezet 2,2 mp-vel a lengyel előtt. Az osztrák Niki Mayr-Melnhof áll a harmadik pozicóban.

A Horvát Rally állása a pénteki nap után ITT megtekinthető.