Skip to content
Főoldal / WRC / Horvát Rally: A Hyundai elgumizta magát

Horvát Rally: A Hyundai elgumizta magát

WRC Croatia Rally 2021

A szombati nap is eseménydúsra sikeredett a horvát WRC futamon.

Már a szombati első gyors is sorsfordító volt a Horvát Rally-n miután a Hyundai elgumizta magát. A pénteki napot az élen záró Thierry Neuville 12 másodpercet kapott a szakaszt nyerő Sébastien Ogiertől. A francia ezzel az élre állt, a belgát még Elfyn Evans is megelőzte. Mind a 4 délelőtti szakaszon Toyota siker született, Ogier kettőt, Evans és Katsuta 1-1-et nyert. A kör végére Neuville hátránya közel 20 másodperc volt.

A délutáni első gyors volt az egyetlen a nap folyamán, amin nem Toyota győzelem született. Itt Neuville érte el a legjobb időt. Miután Ogiernek defektje volt, Evans pedig nem találta a ritmust egyből lefelezte a hátrányát a belga. A napot Ogier zárta az élen Evans és Neuville előtt. Az első három 10,4 másodpercen belül van.

Ott Tanak már nagyobb lemaradással a negyedik. Az első futamát teljesíti WRC-vel Adrien Fourmaux, két szakaszon is második időt autózott és az ötödik helyen van. Csapattársa, Gus Greensmith közel 1 perccel lemaradva a hatodik. Takamoto Katsuta délután is nyert egy különpróbát és tartja a hetedik pozíciót. Craig Breen a nyolcadik helyre csúszott vissza miután a mai első szakaszon defektje volt és kicserélte a szakaszon.

Az utolsó két pontszerző helyen a WRC2-öt vezető Mads Ostberg valamint Teemu Suninen vannak. Nikolay Gryazin a harmadik a kategóriában.
WRC3-ban Kajetan Kajetanowicz vezet a Horvát Rally-n Emil Lindholm és Chris Ingram előtt.

Ami a magyarokat illetti Puskádi János és Gódor Barnabás az abszolút 27. és kategória 14. helyről várja a vasárnapi négy szakaszt. László Zoltánnak és Berendi Dávidnak reggel elrepedt a féktárcsájuk, de kibírta a délelőtti kört. Az abszolút 43. helyen állnak miután volt defektjük és technikai gondjuk is ma.

A Horvát Rally állása a szombati nap után IDE kattintva tekinthető meg.