Skip to content
Főoldal / WRC / Holtverseny Ogier és Loeb között 10 szakasz után

Holtverseny Ogier és Loeb között 10 szakasz után

Ogier Monte-Carlo Rally 2022
Fotó: Toyota Gazoo Racing

A Monte-Carlo Rally 10. gyorsaságija után új verseny kezdődik a két francia között az élen. Oliver Solberg kiesett szombaton.

A szombati első gyorsaságit Elfyn Evans nyerte. A következőn a címvédő Sébastien Ogier diadalmaskodott. Így 10 szakasz után Ogier és Loeb holtversenyben áll az élen. Evans lemaradása a harmadik helyen 9,3 másodperc.

Craig Breen jött fel a negyedik helyre, kihasználva Thierry Neuville technikai gondját és 10 mp-s büntetését. Takamoto Katsuta a hatodik helyre lépett előre, annak ellenére, hogy volt egy megforgása. A tegnap küszködő Kalle Rovanpera ma egy második és egy harmadik időt autózott, a hetedik helyről várja a folytatást.

Ott Tanak a nyolcadik, aki egy defekt miatt vesztett időt. A tegnap első WRC-s szakaszgyőzelmét szerző Gus Greensmithnek már a mai második szakasz rajtjánál technikai gonddal bajlodott, majd defektje volt, így a kilencedik helyre csúszott vissza.

A WRC2 Open éllovasa Andreas Mikkelsen zárja az első tízet. Tegnap még az élen állt Stéphane Lefebvre, de kapott 30 perc büntetést, majd felnin érkezett a 10. szakasz céljába.

Oliver Solberg lecsúszott az útról, a páros nem sérült meg. Solberg végül 35 perc hátránnyal célba ért.

WRC Monte-Carlo Rally állása 10 szakasz után: