Főoldal / WTCR / Hivatalos: Tassi Attila és Nagy Dániel is rajthoz áll a WTCR magyar fordulóján

Hivatalos: Tassi Attila és Nagy Dániel is rajthoz áll a WTCR magyar fordulóján

Fotó: FIA WTCR&Tassi Attila Facebook

Így öt magyar versenyzőnek szurkolhatunk a Hungaroringen.

Április 27-29. között rendezik a WTCR magyar fordulóját a Hungaroringen.
Ahogy azt már korábban elárulták a Hungaroringen két magyar versenyző indulhat szabadkártyával. Ma hivatalosan is bejelentették, hogy Nagy Dániel és Tassi Attila lesz az a két versenyző, aki ott lehet a rajtrácson Michelisz Norbert, Nagy Norbert és Szabó Zsolt mellett.

Nagy Dániel idén a TCR Európa-kupára koncentrál, de előtte az első M1RA-s versenye a hungaroringi WTCR forduló lesz. „Idén az a célom, hogy minél eredményesebben szerepeljek a TCR Európa-kupában a M1RA-val, de elképesztően motivált vagyok, hogy részt vehetek a hungaroringi WTCR-hétvégén is. Nekem tavaly adatott meg először, hogy hazai közönség előtt versenyeztem nemzetközi szériában, és életre szóló élményekkel gazdagodtam, olyan sok szeretetet kaptam” – emlékezett vissza Nagy Dániel.

Tavaly az első futamon 13. lett, a másodikon pedig kiesett a fiatal versenyző a Hungaroringen, most azonban bízik benne, hogy a M1RA-ban bizonyítani tudja rátermettségét a magyar közönség előtt.
Az elmúlt másfél évben ugyan a WTCC-ben szerepeltem, de nem volt lehetőségem felzárkózni a középmezőnyhöz, ahol az igazi csaták, küzdelmek zajlottak. Most viszont tudom, hogy az utolsó csavarig azonos autót vezethetek, mint például Michelisz Norbert, így csak rajtam múlik, hogy meg tudom-e mutatni, mire vagyok képes. Én is kíváncsian várom, hogy lássam, hol a helyem ebben a túraautó-legendákkal teletűzdelt, elképesztő mezőnyben. Értékes visszajelzés lesz, és bízom benne, hogy egy héttel az Európa-kupás idénynyitó előtt gyűjtök egy kis önbizalmat a Hungaroringen” – bizakodott Nagy Dániel.
Tassi Attila tavaly második lett a TCR International Series-ben, idén a Hell Racing Team színeiben fog egy Honda Civic TCR-t vezetni. A JAS Motorsport támogatását élvező versenyző is idén az Európa-kupára koncentrál és ő is a WTCR mogyoródi versenyein kezdi meg az idei versenyévadot.
“Rendkívül izgatott vagyok, hogy bejelenthetem; rajthoz fogok állni a WTCR hungaroringi futamán. A háttérben zajló kemény munkának és sok ember közreműködésének köszönhető ez az eredmény, aminek rendkívül örülök, hogy létrejöhetett. Magyar közönség előtt versenyezni a FIA Világ Kupán egy valóra vált álom számomra. A verseny szintje magasabb lesz, mint amit valaha átéltem versenyzői karrierem során, de nem azért indulok, hogy gyarapítsam a rajthoz állók számát, hanem hogy a lehető legjobb eredményt érjem el. Alig várom!”-mondta Tassi Attila.