Skip to content
Főoldal / WRC / Hivatalos: Petter Solberg a VW Polo R5-tel tér vissza a rally világbajnokságra

Hivatalos: Petter Solberg a VW Polo R5-tel tér vissza a rally világbajnokságra

Fotó: FIAWorldRallycross.com

Spanyolországban a debütáló Polo R5-öt fogja vezetni a 2013-as rally világbajnok.

Már egy ideje tudni lehetett, hogy a Spanyol Rallyn debütáló VW Polo GTI R5-ök közül a másodikat a 2013-as rally világbajnok, Petter Solberg vezetheti. Ma hivatalosan is megerősítették az érintettek ezt.

A 44 éves norvég versenyző 2012-ig volt tagja a rally világbajnokság körforgásának, utána váltott rallycrossra és lett ott is világbajnok.
Idén Svédországban már tesztelte az új VW Polo GTI R5-öt és utána merült fel, hogy ő lehet az egyik versenyző a debütálásnál.

“Mindenki tudja, hogy mennyire imádom a rallyt és amikor Sven Smeets megkérdezte, hogy van-e kedvem vezetni a Spanyol Rallyn az új autót, azonnal ugrottam. Amikor tesztelhettem a VW-t, nem is akartam kiszállni belőle, annyira élveztem. Nagyon kiváltságosnak érzem magam, hogy én vezethetem az elsők között a VW Polo R5-öt, ezáltal pedig segíthetek a Volkswagennek és Eric Camillinak.” – mondta Petter Solberg.

“Petter igazi hős a rallyban. Elkötelezettségét ismerjük már a WRX-ből. Petter mindig 110%-ot nyújt, nem is férhet kétség hozzá, hogy Spanyolországban is így lesz. Amikor Svédországban tesztelte az autót, nagyon tetszett neki, és minden vágya volt, hogy vezethesse debütáló versenyén is. Nagyszerű dolog, hogy csatlakozott hozzánk, biztosan sokan kíváncsiak lesznek rá a spanyol futamon.” – mondta Sven Smeets.

Solbergen kívül indul a Spanyol Rallyn Loeb és Ogier is, így a sportág utolsó három világbajnoka is ott lesz a versenyen. Hiszen 2013-ben Solberg lett világbajnok, utána kilencszer Loeb, majd Ogier ötször.
Utoljára a 2010-es Finn Rallyn fordult elő, hogy három világbajnok legyen a mezőnyben, akkor Loeb-ön és Solbergen kívül Juha Kankkunen indult még.

Solberg csapattársa Eric Camilli lesz. Solbergen az itinert fia navigátora, Veronica Engan fogja diktálni.