Skip to content
Főoldal / Dakar 2020 / Hivatalos: Peterhanselnek nem a felesége fog navigálni

Hivatalos: Peterhanselnek nem a felesége fog navigálni

Fotó: Red Bull

Paulo Fiúza fogja az itiner olvasni Szaúd-Arábiában a 2020-as Dakaron.

December elején már beszámoltunk róla, hogy kérdésessé vált, hogy Andrea Peterhansel ott lehet-e a 2020-as Dakar rajtjánál. A szaúdi Riyadh Rally előtt egy rutin orvosi vizsgálat után nem vehetett részt a versenyen. Akkor a portugál Paulo Fiúza navigálta a második helyre Stéphane Peterhanselt.

Az X-raid ma hivatalosan is megerősítette, hogy Andrea Peterhansel egészségügyi okok miatt nem indulhat a januári versenyen. Helyét ezúttal is Paulo Fiúza veszi át.

„Reménykedtünk és vártunk majdnem az utolsó pillanatig, de Andrea sajnos nem tud versenyezni a 2020-as Dakaron. Ő és Stéphane nagyszerű szezonon van túl, biztos vagyok benne, hogy a Dakaron is az élmezőnyben lettek volna, de az egészség az első. De biztosak vagyunk abban is, hogy Paulo nagyon jó munkát fog végezni. Ő és Stéphane jól dolgozott össze a Riyadh Rally-n.”-mondta Sven Quandt csapatvezető.

Stéphane Peterhansel korábban elárulta a Dakar hivatalos honlapjának, hogy már évek óta tervezték, hogy együtt induljanak a Dakaron. Elismerte Mr. Dakar, hogy közeledik a visszavonuláshoz, valamint hogy szüksége volt valami újra. Akkor még úgy nyilatkozott, hogyha nem Andreával indulna, akkor nem biztos, hogy indulna.