Skip to content
Főoldal / WRC / Hivatalos: Ogier visszatér a Citroenhez!

Hivatalos: Ogier visszatér a Citroenhez!

Fotó: Red Bull

Az ötszörös világbajnok visszatér oda, ahol annak idején elkezdte.

Ma hivatalosan is bejelentette a Citroen, hogy a Sebastien Ogier – Julien Ingrassia páros 2019-ben újra náluk fog versenyezni.
Ogier négy szezont húzott le a Citroennel 2008 és 2011 között (utána távozott a VW-hez). Ezen idő alatt 2008-ban megnyerte a junior világbajnokságot, majd 2010-ben és 2011-ben összesen hét versenyt nyert meg a C4 WRC és a DS3 WRC volánja mögött.
A Citroen utoljára tavaly októberben nyert versenyt, akkor Kris Meeke nyerte meg a Spanyol Rallyt. Ogier bízik benne, hogy jövőre sikerül visszavinnie a franciák WRC-jét a győztes útra.

„Hatalmas a lelkesedés bennem, hogy visszatérhetek oda, ahol ez az egész elkezdődött.”-kezdte Sebastien Ogier. „Nagyon várom, hogy újra azzal a csapattal versenyezek, amely annak idején először adott lehetőséget a világbajnokságon. Sok tényező befolyásolta a döntésemet. Nagyon tetszett az, hogy újra azokkal az emberekkel dolgozhatok együtt, akikkel anno elkezdtem. Motivál az, hogy világbajnok legyek egy harmadik márkával. Nincs mit veszítenem, de meg vagyok győződve az autó potenciáljában és bízom a csapatban..”

Amennyiben Ogiernek összejönne a világbajnoki cím a Citroennel ő lenne a második versenyző, aki három különböző márkával is felért a csúcsra. Ez eddig csak Juha Kankkunennek sikerült.
A francia versenyző novemberig marad az M-Sport kötelékében, utána már meg is kezdi a tesztelést a C3 WRC-vel.
Arról nem szól a hír, hogy hány évre írtak alá, de az Autosport úgy tudja egy évre szól, amit 2-3 évvel meg lehet hosszabbítani. Ogier már korábban leszögezte, hogy ez lesz az utolsó szerződése a WRC-ben.

 

Malcom Wilson természetesen szomorú, hogy Ogier távozik tőlük. Azt is elárulta nem fogják elsietni a jövő évi versenyzőik kiválasztását.
“Természetesen nagyon sajnálom, hogy Sébastien Ogier és Julien Ingrassia távozik az M-Sporttól.”-kezdte Wilson.  „Mindketten az M-Sport családjának tagjai lettek, és távozásukkal akkora űrt hagynak maguk után, mint azt tette korábban Colin McRae, Carlos Sainz és Marcus Grönholm.  A Forddal együtt küzdöttünk, hogy megtartsuk Sébastient és Julient, de ez nem bizonyult elégnek. Nagyon büszke vagyok arra, amit elértünk. Sikerült őket a csapathoz csábítani és szinte nulla teszteléssel megnyertük az első közös versenyünket. Együtt történelmet írtunk, hiszen privát csapatként lettünk világbajnokok. Ezt sohasem felejtjük el és mindig nagyon büszkék leszünk rá.”