Skip to content
Főoldal / DTM / Hivatalos: Ogier indul a DTM ausztriai fordulóján

Hivatalos: Ogier indul a DTM ausztriai fordulóján

Fotó: Mercedes

A Red Bull Ringen fog debütálni az ötszörös rally világbajnok a DTM-ben.

Ahogy arról mi is beszámoltunk korábban, a Mercedes az ötszörös rally világbajnok Sébastien Ogier-t jelölte meg, mint az egyik lehetséges szabadkártyás versenyző. Már akkor arról volt szó, hogy a Red Bull Ringen indulhat, de ennek egy akadálya volt: a szabályok nem engedik, hogy szabadkártyás versenyző induljon az utolsó három fordulón. Ahogy az várható volt az Audi és a BMW belement abba, hogy Ogier induljon Ausztriában.

Mattias Ekström a hetedik Audival, szabadkártyával indult Hockenheimben, hogy így búcsúzzon a DTM-től. Misanoban az éjszakai versenyeken Alex Zanardi lesz a BMW szabadkártyás versenyzője. Ogier indításával a Mercedes is egy igazi nagyágyút ültet a hetedik autóba.

Ogier már belekóstolt a DTM-be, amikor pár kör eréig megautóztatta idén feleségét. A francia klasszis ma és holnap Vallelungaban tesztel.
A 34 éves versenyző a Red Bull támogatását élvezi, azonban a DTM-ben egy más festésű autóval indul majd, mivel a Mercedest a konkurens Silberpfeil szponzorálja.

„Ez egy nagyon izgalmas dolog lesz.”-kezdte Ogier. „A DTM valami teljesen új a számomra, de próbálok megtanulni mindent, amit csak lehetséges. Ez egy jó lehetőség, hogy bővítsem a versenyzői profilomat, valamint, hogy új tapasztalatokat szerezzek. Eddig keveset versenyeztem pályán – csak néhány alkalommal GT autókkal. A DTM  autók nyilvánvalóan gyorsabbak. Vendég indulóként nem számítók arra, hogy azonnal versenyképes leszek. Az első hétvégémen  Spielbergben biztos nehézségekbe fogok ütközni. A célom az lesz, hogy lépést tartsak a többi versenyzővel amennyire csak lehetséges.”