Skip to content
Főoldal / Dakar 2022 / Hivatalos: MotoGP futamgyőztes debütál a 2022-es Dakaron

Hivatalos: MotoGP futamgyőztes debütál a 2022-es Dakaron

Danilo Petrucci - KTM Factory Racing
Fotó: KTM

A KTM-nél fog debütálni januárban Szaúd-Arábiában.

Már szeptemberben beszámoltunk arról, hogy a kétszeres MotoGP futamgyőztes Danilo Petruccinak ajánlatot tett a KTM a Dakar Rallyra. A KTM tegnap hivatalosan bejelentette, hogy Petrucci indul a 2022-es Dakar Rallyn.

Petrucci a KTM 450 Rally motorján a Tech 3 színeit fogja viselni – amely csapattal idén a MotoGP-ben versenyzett –, miközben a nagyrészt pályaversenyzésben eltöltött pályafutása után áttér a terepralira.

A 31 éves versenyző már túl van egy sivatagi teszten, Jordi Viladoms csapat menedzser felügyelete mellett. A KTM-nél úgy látják jelenlegi versenyzőik, Toby Price, Matthias Walkner és Kevin Benavides készen állnak segíteni Petruccinak az átállásban.

„Számomra egy valóra vált álom, hogy indulhatok a Dakaron. Ez egy olyan verseny, amin mindig is indulni akartam amióta gyerekkoromban láttam felvételeket a 80′-as és 90′-es évekből. Most a KTM-nek köszönhetően ez az álom valóra válik” – kezdte a KTM versenyzője.

„A fő célom, hogy befejezzem a versenyt és élvezzem. Először Jordival gyakoroltam az itiner használatát, ő korábban sokszor indult a versenyen és dobogón is végzett, így nagyszerűen segített megtanulni ezt a különleges dolgot.”

„A dubai dűnéken már kipróbáltam a KTM 450 Rally-t, ahol a KTM Dakar bajnokaival voltam, és rengeteget tanulhattam tőlük – nagyszerű volt látni őket és nagyon kedvesek és segítőkészek voltak” – zárta Petrucci.

A KTM 18 győzelmen át tartó sorozatát 2020-ban a Honda szakította meg, és idén is a japánok nyertek.