Skip to content
Főoldal / WRC / Hivatalos: Meeke a Toyotanál, Lappi a Citroennél

Hivatalos: Meeke a Toyotanál, Lappi a Citroennél

Fotó: Red Bull

Ma három versenyző jövőjére is fény derült.

Ahogy arról már egy ideje szóltak a pletykák – korábban mi is beszámoltunk róla – az év közben a Citroentől dobott Kris Meeke a Toyotahoz szerződött, míg Esapekka Lappi a Citroenhez igazolt 2019-re.

A Toyota megerősítette, hogy a már szerződéssel rendelkező Ott Tanak mellett Jari-Matti Latvala is marad a csapatnál jövőre. Hozzájuk fog csatlakozni Meeke.
“Nagy öröm és elismerés számomra, hogy a Toyota versenyzője lehetek. Szeretném megköszönni a bizalmat a Toyota elnökének, Akio Toyodának, a Toyota Gazoo Racing vezetőjének, Tommi Makinennek és a Toyota egész csapatának. Három éve már beszéltünk egy esetleges szerződésről a csapattal, örülök, hogy ez most létre jött. Alig várom már, hogy újra versenyezhessek és segítsem a Toyotát a világbajnoki cím megszerzésében.16 éves koromban a bátyámmal szereztem első bajnoki címemet, éppen egy Toyota Corollával, így nagyon különleges érzés most a Toyota versenyzőjének lennem.” – mondta Kris Meeke, aki tegnap már tesztelte is a Yaris WRC-t.

Esapekka Lappi Sébastien Ogier csapattársa lesz 2019-ben a Citroennél.
“Boldog vagyok, hogy csatlakozhatok a Citroenhez, ahol Sébastien Ogier lesz a csapattársam, aki mellett folyamatosan fejlődhetek. Tavaly Jari-Matti Latvalától, idén pedig Ott Tanaktól tanulhattam a Toyotánál, és biztos vagyok benne, hogy a Citroennél is tanulhatok Ogiertól. Biztos vagyok benne, hogy a C3 WRC-ben sok potenciál van, amit még nem teljesen mutattak meg vele. Pierre Budar mindenképp szerette volna, ha a csapatához csatlakozok, ez győzött meg a döntésnél.” – mondta Esapekka Lappi.

Az M-Sportnál Suninen mellé a hírek szerint Craig Breen és Hayden Paddon érkezhet.