Skip to content
Főoldal / WRC / Hivatalos: Loeb két évre aláírt a Hyundaihoz

Hivatalos: Loeb két évre aláírt a Hyundaihoz

Fotó: Hyundai Motorsport

Ismertette jövő évi versenyzőit a Hyundai.

Az már korábban biztos volt, hogy Thierry Neuville és Andreas Mikkelsen 2019-ben is teljes szezont fut a Hyundai Motorsporttal.

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy Dani Sordo is az alzenaui csapatnál folytathatja pályafutását. Mostanra már ez biztos lett, így a spanyol versenyző a hatodik szezonját kezdi meg a csapattal jövő januárban. Dani Sordo és navigátora, Carlos Del Barrio nyolc WRC futamon indulhatnak 2019-ben. Első versenyük a Mexikó Rally lesz.

“A Hyundainál nagyon jó emlékekkel gazdagodtam az elmúlt években, az idei pedig az egyik legjobb szezonom volt. Tudjuk, hogy ha egy kis szerencsénk van, akkor képesek vagyunk a mezőny elejével harcolni. Sébastien Loebbel minden bizonnyal nagyon izgalmas szezonunk lesz.” – mondta Sordo, akinek a szerződése 2019 végéig szól.

Arról is beszámoltunk, hogy Sébastien Loeb a Hyundaihoz szerződhet. Immár ez is hivatalos: Sébastien Loeb és Daniel Elena 2019-ben a rally világbajnokság hat versenyén fog a Hyundai i20 WRC-vel indulni. Első versenyük a januári Monte-Carlo Rally lesz. Ők két éves szerződést írtak alá a Hyundai Motorsporttal.

“Nagy örömet jelent, hogy a Montétól kezdve hat WRC futamon indulhatunk a Hyundai Motorsporttal. Az idei Spanyol Rallyn aratott győzelem után meggyőződtem arról, hogy még képes vagyok a mezőny elejével harcolni. A Hyundaihoz való csatlakozás új kihívást jelent számunkra.” – mondta a kilencszeres világbajnok.

Ez Loeb első gyári szerződése a PSA konszernen kívül, eddig csak a Citroennel és a Peugeotnál versenyzett.

“Sébastien Loeb és Daniel Elena csatlakozása nagyon fontos pillanat csapatunknak. Örülünk, hogy két évre igazolt hozzánk. Egy Sebhez hasonló versenyzővel két évre szerződést kötni, azt bizonyítja, hogy mennyire erősek vagyunk a WRC-ben.” – mondta Michel Nandan, a Hyundai Motorsport csapatvezetője.