Skip to content
Főoldal / WRC / Hivatalos: Lesz új verseny a WRC 2024-es naptárában

Hivatalos: Lesz új verseny a WRC 2024-es naptárában

Lett Rally
Fotó: @World / Red Bull Content Pool

Az ERC egyik versenyéből lesz jövőre rally világbajnoki forduló.

Az FIA Rally Világbajnokság (WRC) 2024-ben egy új országba látogat el, amikor a Lett Rally, korábbi nevén Tet Rally Liepaja csatlakozik a naptárhoz.

A döntés Lettországnak az FIA Rally Európa-bajnokság (ERC) keretében elért hosszú távú sikerei után született, és tükrözi a WRC promóterének elkötelezettségét, hogy a WRC naptárban legalább egy helyet fenntartanak az ilyen események számára. A WRC Promoter a WRC és az ERC kereskedelmi jogainak birtokosaként egyedülálló helyzetben van ahhoz, hogy azonosítsa és támogassa azokat az eseményeket, amelyekben megvan a potenciál, hogy a WRC család részévé váljanak.

„Mindig is az volt a célunk, hogy a WRC-naptárban legalább egy helyet szabadon tartsunk, hogy egy esemény az ERC-ből a WRC-be kerülhessen” – magyarázta Peter Thul, a WRC Promoter vezető sportigazgatója. „Az, hogy a Lett Rally elsőként kapta meg ezt a helyet, egyértelmű elismerése a sport és promóciós kiválóságának, valamint a lett kormány rallye iránti elkötelezettségének.”

„Ez a döntés kiemeli a balti régiók stratégiai jelentőségét a WRC számára. Régóta fennálló kapcsolatunk van a TV3 műsorszóró partnerrel, és várakozással tekintünk a 2024-es versenyre való kiterjesztett együttműködés elé. Ez, valamint a több mint 150 országban működő, több mint 50 műsorszolgáltatóból álló, egyre bővülő hálózatunk a WRC-t a világ egyik legszélesebb körben nézett motorsport-bajnokságává teszi” – tette hozzá Thul.

A rendezvény szervezői szorosan együttműködtek az FIA-val és a WRC Promoterrel annak érdekében, hogy az esemény megfeleljen a WRC fordulóhoz szükséges magas szintű követelményeknek. A rally Lettország széles területét érinti, Rīga és Liepaja városoktól Talsi, Tukums, Kuldīga és Dienvidkurzeme régiókig terjed.

„Ez egy álomszerű pillanat. A sok évvel ezelőtt megkezdett munkánk végre azzal zárult, hogy Lettország végre egyértelmű utat kapott ahhoz, hogy 2024-ben WRC-versenynek adjon otthont” – mondta Raimonds Strokšs, a Lett Rally igazgatója.

„Az RA Events mint rendezvényszervező számára ez egy óriási mérföldkő, amely hatalmas felelősséggel jár. De olyan megbízható partnereink vannak, mint a lett kormány, a rally városunk, Liepaja, a fővárosunk, Rīga, és a főtámogatónk, a Tet – és még sokan mások. Mögöttük egy még szélesebb körű, lelkes csapat áll, akikkel együtt ezt véghez tudjuk vinni, és készen állunk az előttünk álló kihívások leküzdésére”.

A WRC Lett Rally 2024 pontos időpontját a megfelelő időben fogják megerősíteni.