Skip to content
Főoldal / WRC / Hivatalos: kiszáll a Citroen

Hivatalos: kiszáll a Citroen

Fotó: Red Bull

2020-ban nem lesz ott a francia gyár a WRC mezőnyében.

A hatszoros világbajnok Sébastien Ogiernek és Esapekka Lappinak is érvényes szerződése volt a Citroennel 2020-ra. A francia versenyzőt nem rég szóba hozták a Toyotával, míg a francia gyárral kapcsolatban felmerült a kiszállás lehetősége.

Ma a Citroen hivatalosan is bejelentette, hogy 2019 végén befejezik a WRC programjukat, mivel Ogier távozásával nem maradt top versenyzőjük.

“Azt a döntést hoztuk, hogy 2019 végén kiszállunk a WRC-ből, miután Sébastien Ogier a távozás mellett döntött. Nem szívesen döntöttünk így, de Sébastien Ogier nélkül nem lett volna esélyünk a világbajnoki címért harcolni 2020-ban. A Citroen DNS-ében benne van a rally, büszkék lehetünk, hogy a WRC egyik legsikeresebb csapata lehettünk 102 győzelemmel, 9 egyéni és 8 gyártói vb címmel.” – mondta Linda Jackson, a Citroen vezérigazgatója.

A Citroen a sajtóanyagában kiemeli, hogy mind Ogier és mind Lappi elérhető más csapat számára. Az Autosport információi szerint Ogier, Evans és Rovanpera szerződtetését jövő hét hétfőn jelenti be a Toyota.

Lappi annyit írt közösségi oldalán, hogy az elkövetkező napokban próbál csapatot találni magának. A szaksajtó máris összehozta a finn versenyzőt az M-Sporttal.