Skip to content
Főoldal / WRC / Hivatalos: jövőre is ott lesz a WRC-n az M-Sport

Hivatalos: jövőre is ott lesz a WRC-n az M-Sport

Ismertette 2019-es terveit a Fordos csapat.

Korábban az M-Sport haladékot kért az FIA-tól a 2019-es rally világbajnokságra való regisztrálással, mivel nem volt meg az ehhez szükséges fedezet. Malcom Wilson és csapata rengeteget dolgozott azért, hogy 2019-ben is a világbajnokságon szerepeljenek. Munkájuknak meg lett a gyümölcse és jövőre is a legmagasabb szinten indulnak.

Az M-Sport mai közleményéből kiderül, hogy Elfyn Evans és Teemu Suninen a teljes szezonban indulhat a Ford Fiesta WRC-vel. Evans az ötödik szezonját kezdi a WRC-ben. Scott Martin személyében új navigátora lesz. Teemu Suninen először fog teljes szezont futni. Ő is új navigátorral fog versenyezni, honfitársa Marko Salminen lesz az új navigátora.

A Monte-Carlo Rallyn és Svéd Rallyn az M-Sport indít egy harmadik Fiesta WRC-t is, melyet Pontus Tidemand fog vezetni. A WRC2 idei második helyezettje számára nem lesz ismeretlen a csapat, hiszen 2014-ben az M-Sport Ford Fiesta WRC-jével lett második a Svéd Rallyn.
Arról egyenlőre nincs hír, hogy a további versenyeken is lesz-e harmadik autó.

Fontos változás, hogy Richard Millener lesz a csapatvezető, míg elődje, Malcolm Wilson több időt fog az M-Sport üzleti ügyeinek szentelni.