Skip to content
Főoldal / WRC / Hivatalos: Breen távozik az M-Sporttól

Hivatalos: Breen távozik az M-Sporttól

Breen M-Sport
Fotó: M-Sport

Két éves szerződése ellenére egy év után külön utakon folytatják. Visszatérhet a Hyundaihoz?

Carig Breent választották élversenyzőjének, miután az M-Sport úgy érezte, hogy az ígéretes teljesítménye miatt megérdemli a teljes szezonban való versenyzést, és a cumbriai csapat nagy reményeket fűzött az ír első WRC-s győzelméhez.

Két dobogós helyezés és szakaszgyőzelemek havon, murván és aszfalton, amely a Ford Puma Hybrid Rally1 utolsó versenyén egy Power Stage győzelemmel tetőzött, bizonyította, hogy a potenciál megvan benne, de a következetesség hiánya megakadályozta a megérdemelt eredményeket, és a csapat úgy döntött, hogy elválnak útjaik, miközben új versenyzőt keresnek.

Breen pályafutása korai szakaszát az M-Sportnál töltötte – 2011-ben megnyerte az FIA WRC Academy-t, majd 2012-ben a Fiesta S2000-essel megszerezte az S-WRC koronát, 2014-ben pedig a Ford Fiesta RS WRC-vel debütált a rali-világbajnokságon.

Malcom Wilson:
„Szeretném megköszönni Craignek a csapatnál töltött évét. Az egész szezonban szilárd eredményeket szállított, két dobogós helyezéssel és szakaszgyőzelemmel a legkülönbözőbb felületeken, de sajnos az állandóság nem volt meg ahhoz, hogy 2023-ban a csapat élére álljon.

„Nem akarok mást, csak sikert azok számára, akik előrehaladtak a Ladder of Opportunity-n, és Craig tökéletes példa volt erre. Miután a Fiesta Sporting Trophyban debütált a WRC-ben, a FIA WRC Academy és az S2000 bajnoki koronát is megszerezte, mielőtt debütált volna a WRC-ben – mindezt egy Fiesta volánja mögött.

„Büszke vagyok arra a szerepre, amit az M-Sport játszott abban, hogy olyan versenyzővé tette őt, amilyen ma, és reméltük, hogy első WRC-győzelmét is Forddal aratja. Sajnos ez nem jött össze, de sok sikert és minden jót kívánok neki a jövőre nézve.”

Richard Millener:
„Öröm volt Craiggel együtt dolgozni, és személy szerint nagyon boldog voltam, hogy idén ő és Paul [Nagle] is a csapat tagja lett, miután sok kemény munkával sikerült ezt megvalósítani. Azt hiszem, mindannyian tudtuk, hogy mekkora potenciál rejlik benne, és mindig emlékezni fogok az év számos csúcspontjára – nem utolsósorban arra a kettős dobogóra, amelyet Sébastien Loeb mellett szerzett a csapatnak az év elején. Sajnos azonban néha a dolgok egyszerűen nem mennek jól, és ez a valóság, amivel szembe kell néznünk.

„Craig egy nagyon tehetséges versenyző, és nincs kétségem afelől, hogy még több mindent elérhet a karrierjében, de a csapat úgy érzi, hogy új megközelítésre van szükségünk 2023-ra. Sok szerencsét kívánunk Craignek és Jamesnek a jövőre nézve, és most már a következő szezonra és a Puma Hybrid Rally1 versenyképes felállásának biztosítására összpontosítjuk a figyelmünket.”

Craig Breen:
„Szeretnék nagy köszönetet mondani az M-Sportnak és az egész csapatnak mindazért, amit idén értem tettek. Ez egy fontos szezon volt, mivel ez volt az első teljes szezonom a WRC-ben, és ezt egy Pumában befejezni fantasztikus volt.

„Rengeteg vidám pillanatot töltöttünk együtt ezen a rövid úton. Az M-Sport igazi családias hangulatot áraszt, és szomorú lesz, hogy ezt magunk mögött hagyjuk. Nagyszerű élmény volt számomra, hogy a csapat tagja lehettem, de végül is itt az ideje továbblépni. Alig várom a jövőt, és azt, hogy tovább építsem a James-szel való partnerségemet. Sok sikert kívánok a csapatnak a következő szezonra.”

A kérdés most már csak az, hogyan tovább Breen számára? Visszatérés a Hyundaihoz?