Skip to content
Főoldal / WRC / Hivatalos: Belgium WRC futamot rendez

Hivatalos: Belgium WRC futamot rendez

A Japán Rallyt törölték.

Két napja számoltunk be róla, hogy a belga Ypres Rally a novemberi Japán Rally időpontját kaphatja. Ma hivatalosan is megerősítették, hogy idén nem megy a WRC mezőnye novemberben a szigetországba, helyét a klasszikus európai verseny veszi át.

„Rettentően csalódottak vagyunk, hogy nem lehet megtartani a WRC japán fordulóját annak ellenére, hogy a japán hatóságok, a Japán Autósport Szövetség és a verseny szervezői is keményen dolgoztak, amit külön köszönök nekik” – mondta Yves Matton, az FIA rallyigazgatója.

„Az Ypres Rall útvonala nagyszerű lesz, összeköti Yprest és a legendás F1-es pályát, Spa-Francorchamps-t, a belga motorsport két ikonikus helyét.”

„Az ERC egyik legnépszerűbb versenye volt éveken át az Ypres Rally. A WRC-be való bekerülésével egy nagy kihívásra számíthatnak a versenyzők, méltó befejezése lesz a szezonnak. Ez egy trükkös egyvelege a szűk utaknak, a mély út menti árkoknak, ráadásul néhány szakasz éjszaka lesz megtartva és vélhetően az időjárás is változatos lesz. Így rengeteg izgalmat tartogathat a verseny a nézők számára” – tette hozzá Simon Larkin.