Skip to content
Főoldal / WRC / Hivatalos: Belgium bekerült a WRC 2021-es naptárába

Hivatalos: Belgium bekerült a WRC 2021-es naptárába

Ypres Rally

Az augusztusi Ypres Rally került be a naptárba, egy másik verseny helyére.

Az Ypres Rally már tavaly is bekerült a WRC naptárába, mikor újratervezték azt a koronavírus miatt. A 2021-es naptárban eredetileg tartalék versenyként szerepelt a belga verseny, de máris bekerült a naptárba. Augusztusban lesz a verseny, egy később megnevezésre kerülő időpontban.

Az Egyesült Királyságba nem látogat el a WRC mezőnye 2021-ben sem. A világbajnoki futamot szerették volna Észak-Írországba vinni, de a szükséges állami finanszírozás nem áll rendelkezésre, miután úgy érzik a koronavírus csökkentheti a verseny gazdasági előnyeit. Így jelenleg nem a legjobb ár-érték arányt nyújta a közpénzek elköltése szempontjából.

Az Ypres Rally-t 1996-ben rendezték meg először, azóta Európa egyik legtradicionálisabb versenye lett. A verseny nagyjából azt a programot fogja követni, ami a 2020-as lett volna. Így Ypres mellett Spa-Francorchampsba, a belga motorsport másik ikonikus helyszínére is ellátogat majd a WRC mezőnye. A 2020-as Ypres Rally-ra 140 páros nevezett, amit végül a koronavírus miatt le kellett mondaniuk.