Skip to content
Főoldal / WRC / Hivatalos az M-Sport 2020-as felállása

Hivatalos az M-Sport 2020-as felállása

Fotó: Red Bull

Esapekka Lappi, Teemu Suninen és Gus Greensmith alkotja a csapatot.

Utolsóként ma az M-Sport is ismertette 2020-as versenyzőit. Meglepetés nem történt, Esapekka Lappi és Teemu Suninen a teljes szezonban, míg Gus Greensmith 9 versenyen fogja vezeti a Ford Fiesta WRC-t.

Az M-Sportnak így újra egy finn páros alkotja az élmenőit. Mikko Hirvonen 2006-ban és 2007-ben Marcus Grönholmmal alkotott egy csapatot, majd 2008-tól 2011-ig Jari-Matti Latvalával. Ez idő alatt nyertek két konstruktőri címet, 31 versenyt és 592 szakaszt. Az M-Sport most a repülő finnek következő generációjától várja a jó eredményeket.

„Visszatérünk a gyökerekhez 2020-ban egy fiatal csapattal, melyben két finn versenyző szerepelhet. Marcus Grönholm, Mikko Hirvonen és Jari-Matti Latvala után kíváncsian várom, hogy mit tud elérni Esapekka Lappi és Teemu Suninen. Fő elvünk mindig is a fiatal versenyzők támogatása, versenyeztetése volt. Esapekka, Teemu és Gus nagyon fiatal versenyzők, akik képesek mindig jó eredményeket elérni. Fiatal, de tapasztalt csapat leszünk, és versenyzőink 2020-ban is képesek lesznek jól szerepelni.” – mondta az M-Sport ügyvezető igazgatója, Malcolm Wilson.

„Nagyon várom már az új kalandot. Az M-Sport számára nagyon sok jó versenyző állt rendelkezésre, de minket választottak, ezért nagyon hálás vagyok. A tesztelést ezen a héten kezdjük, és már nagyon várom, hogy az új Fordot vezethessem. Szeretnénk néhány nagyon erős eredményt elérni idén.” – mondta Esapekka Lappi, akinek az itinert továbbra is Janne Ferm fogja olvasni.

„Nagyon hálás vagyok Malcolmnak és csapatának a bizalomért, amit 2020-ra kaptunk Jarmoval (továbbra is Jarmo Lehtinen lesz Suninen társa – a szerk.). Rengeteget tanultam 2019-ben és ezt szeretném idén megmutatni. Örülök, hogy együtt versenyezhetek Esapekkával, mert gyerekkoromban hősként tekintettem rá. Amikor gokartozni kezdtem a finn bajnokságban, egy csapatban voltam vele és bajnoki címet szerzett. Három évvel később én is bajnok lettem. Most pedig mindketten rallyzunk és csapattársak vagyunk.” – mondta Temmu Suninen.

„Egész életemben erre a lehetőségre vártam és most megkaptam. Az M-Sport és a Ford létráján haladtam folyamatosan előbb R1-es, majd R2-es, R5-ös és most WRC autóval. Sok köszönettel tartozom már most az M-Sportnak, de még sok új vár rám. Lehet, hogy az M-Sport fiatal csapat lesz, de nagyon tapasztalt versenyzőkkel, akik elérhetnek komoly eredményeket.” – mondta Gus Greensmith, aki Monte-Carlóban, Mexikóban, Argentinában, Portugáliában, Szardínián, Finnországban, Törökországban, Németországban és végül Walesben fog indulni.