Főoldal / Dakar Rally / Hirvonen első szakasz győzelmét szerezte a Dakaron

Hirvonen első szakasz győzelmét szerezte a Dakaron

Fotó: X-Raid

A Dakar Rally utolsó előtti szakaszának összefoglalója.
A Dakar Rally utolsó előtti szakaszán San Juanból ment Villa Carlos Pazba a mezőny. Az autósok, motorosok és quadosok számára 481 km volt a szelektív, míg a kamionosoknak 267 km.

A motorosoknál már tegnap is jól ment Rodrigues a Yamahaval, de ma rátett még egy lapáttal és megnyerte a szakaszt, ezzel az összetettben a negyedik helyre jött fel. A portugálnak ez volt a nyolcadik szakasz győzelme. Egy probléma mentes nap után Price lett a második, aki így továbbra is őrzi a vezetést. Benavides lett a harmadik. Holnap a dobogó alsó fokáért nagy csata várható, mivel négy és fél percen belül van Quintanilla, Rodrigues és Benavides. Meonak ma elesett, folytatni tudta, de több mint fél órát kapott ma. Gyenes Emánuel ma a 11. lett, összetettben a 14. pozícióból várja a folytatást. Saghmeister Gábor a CP4-nél a 75. volt.

Az autósoknál sokáig úgy nézett ki, hogy Poulter megszerzi a Toyota idei első rész sikerét. De a végére elfogyott a lendület, az utolsó előtti WP-nél már Hirvonen volt a leggyorsabb a Minivel. Al-Attiyah 9 másodperccel volt lassabb mint finn csapattársa. A Toyotások végül a 3-4. helyet szerezték meg Poulter és De Villiers sorrendben. Az összetettben nem változott a sorrend: Peterhansel, Al-Attiyah és De Villiers.

A kamionosoknál Versluis volt a leggyorsabb az MAN-nel. Mögötte Villagra végzet az Ivecoval, míg harmadikként Stacey finiselt szintén egy MAN-nel. De Rooy 5. lett és továbbra is megnyugtató előnnyel vezet.