Skip to content
Főoldal / Külföldi Rally / Hidegék horvát bajnokok, kettős magyar győzelem a Mitropában

Hidegék horvát bajnokok, kettős magyar győzelem a Mitropában

A 7. MAHLE Rally Nova Gorica összefoglalója.

Szlovéniában a Rally Nova Goricaval folytatódott a Mitropa Kupa küzdelme.
Rok Turk előnye már több mint fél perc volt, amikor hibázott és megjárta a pálya szélét, aminek egy defekt lett az eredménye. Ezzel vissza csúszott a hetedeik helyre, a verseny végére az ötödik helyig kapaszkodott fel. A vezetés ezzel a cseh Ondrej Bisahahoz került, amit sikerült megőriznie az olasz Claudio De Cecco előtt. Harmadik helyen a Hideg Krisztián-Kerék István kettős végzett. A horvát értékelésben ők nyertek, ezzel megvédték a horvát bajnoki címüket.

A Mitropa Kupában a Lovász Pál-Kürti Tamás és Fogasy Gergely-Berendi Dávid párosok révén kettős magyar győzelem született. Abszolútban az ötödik-hatodik helyet szerezték meg. Várkonyi Szabolcs és Makai Gergely számára nem hozott szerencsét az autó váltás, baleset miatt fel kellett adniuk a versenyt. Abszolút 18. helyen végzett Szilágyi János és Várkonyi Alexandra, autójuk fék gondjai miatt ők óvatosan közlekedtek.

A magyar Citroen C2-eses különítményeknek nem sikerült teljesítenie a versenyt. A Kovács Zsolt-Kovács Gergő  és a Gyuriczky Zsolt-Böröczi Levente duó is baleset miatt esett ki. Locher János és Józsa Péter az 55. helyen ért célba.

A Historicban a CEZ értékelésben a Mekler László-Mekler-Mikó Edit páros a második helyen ért be. Merencsics Árpád és Kulcsár Dániel az utolsó előtti gyorsaságin esett ki, miután autójukon eltörött a jobbos féltengely.