Skip to content
Főoldal / Gokart / Hideg Ádám: Nem változott semmi

Hideg Ádám: Nem változott semmi

Hideg Ádám Valencia
Fotó: Hideg Team

Kiváló rajtokkal és első körös helyezkedéssel mutatkozott be Hideg Ádám az FIA gokart Európa-bajnokság OK kategóriájában a spanyolországi Valenciában. A HUMDA Academy versenyzője azonban az idei futamaihoz hasonlóan most is motorerőhátránnyal küzdött.

Igen komoly, 86 fős mezőny gyűlt össze az OK kategória idei első FIA Európa-bajnoki futamára. Hideg Ádám a felkészülés során mindent megtett, három napot tesztelt Valenciában, majd a Champions of the Future nyitó futamán gyarapíthatta a pályaismeretét.

A valenciai kör így már a kisujjában volt, az MG gumikat – amelyeken ez volt a második versenye – is tökéletesen kiismerte, ráadásul igen jól használható beállításokkal érkezett az Eb-futamra. Azonban továbbra is motorerőhátránnyal küzdött.

Hasonló volt a jelenség, mint az idei futamain. A rajtokat nagyon jól oldotta meg – előfordult, hogy tíz pozíciót is javított – az első körös helyezkedése is kiváló volt. Azonban ahogy a mezőny elkezdett szétszakadni, kikerült a szélárnyékból, nem tudta tartani a tempót és a védekezésre sem volt sok esélye.

Az időmérőn a 49. helyen végzett. A legjobb előfutamában 11. lett. Ekkor azonban két új gumit raktak fel, míg az ellenfelek négy használtan versenyeztek. Az előfutamok utáni összesítettben megőrizte a 49. helyét, az A szuperfutamban 24. lett, így a 46. helyre jött fel, de ezzel nem jutott döntőbe.

„Megtettem mindent, de ennél többet nem lehetett kihozni ebből a versenyből – mondta Hideg Ádám. – Nehéz, küzdelmes hétvége volt, gyakorlatilag végig szenvedtünk a motorral. Az előfutamokon próbáltam a rajtnál a lehető legtöbb pozíciót nyerni, de amint kikerültem szélárnyékból, nem tudtam védekezni a mögöttem jövőkkel szemben.

Az az előfutam, ahol felraktuk a két új gumit, egész jól sikerült, akkor csak három tizeddel maradtam el a legjobbaktól, a többiben nyolc tized volt a különbség körönként. De amint megszűnt a gumielőnyöm, ugyanúgy visszaesetem.

Nagyon szeretnék már egy olyan hétvégét, ahol megküzdhetek az élmezőnnyel. Kedden suli, most arra szeretnék koncentrálni, a többit meglátjuk.“

A HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. által támogatott Hideg Ádám következő futama, a WSK Super Master Series negyedik futama lesz Castellettóban, április 26–30-a között.

Hideg Ádám, OK eredmények

FIA Európa-bajnokság 1. futam, Valencia (Spanyolország), 2023. március 24–26.

Résztvevők: 86
Időmérő csoport: 17.
Időmérő: 49.
AB előfutam: 20.
AE előfutam: 18.
AD előfutam: 15.
AC előfutam: 11.
AF előfutam: 26.
Előfutamok összesített: 49.
A Szuperfutam: 24.
Döntő előtti összesített: 46.