Skip to content
Főoldal / Gokart / Hideg Ádám: A szezon legfontosabb helyszíne következik

Hideg Ádám: A szezon legfontosabb helyszíne következik

Hideg Ádám WSK
Fotó: Hideg Team

Sok szempontból fontos hétvége áll Hideg Ádám előtt, aki a WSK Super Master Series második futamán áll rajthoz az olaszországi Franciacortában. A HUMDA Academy 15 éves, OK versenyzője tavaly ezen a pályán kétszer is jól szerepelt, ráadásul idén októberben itt rendezik az FIA világbajnokságot, ami előtt minden tapasztalat hasznos lehet.


A versenytapasztalatok mellett segítségére lehet, hogy a szezon előtt a Sodikart gyári csapatának színeiben ezen a pályán tesztelt három napot. Ez alatt több mint két versenyhétvégényi távot teljesített, így érthetően bizakodó. 

„Szeretem a franciacortai pályát – mondta Hideg Ádám. – A WSK sorozatnak ez a legmodernebb pályája, pár éve adták át. Nagyon jó, technikás a vonalvezetése, közepesen gyorsnak mondanám, jó kanyarkombinációkkal és gyors kanyarokkal. Ami azonban a legjobban tetszik benne, hogy három előzési pont is van rajta. 

A WSK futamokat továbbra is felkészülésnek tekinti a Sodikart gyári csapata, de mivel itt rendezik a világbajnokságot is, ezért fontos, hogy már most jó beállításokat találjunk. Bizakodó vagyok, szeretnék jó eredményt elérni.“

A HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. által támogatott Hideg Ádám szerdán és csütörtökön szabadedzéseken vesz részt. Pénteken délben kezdődik az időmérő, délután pedig az első előfutamot rendezik. Szombaton kerül sor a második és harmadik előfutamra, vasárnap délben tartják az elődöntőt, 15:55-től pedig a döntőt.