Skip to content
Főoldal / Dakar 2022 / Hibrid kamionnal indul a Hino a 2022-es Dakaron

Hibrid kamionnal indul a Hino a 2022-es Dakaron

Hibrid Hino

Sorozatban 13. győzelmükre készülnek a kategóriájukban.

A Hino is megerősítette, hogy ott lesz a 2022-es Dakar Rally-n január 2-14. között Szaúd-Arábiában. Ez lesz a 31. Dakarjuk és sorozatban a 13. győzelmükért szállnak harcba a kamionosoknál a 10 liter alatti kategóriában. Ráadásul teszik mindezt majd történetük során először egy hibrid kamionnal.

A Hino 600-ast (ami az Észak-Amerikai piacra készült csőrős változat) a 2020-as Dakar Rally-n már használta a csapat, akkor annak a kamionnak nem sikerült célba érnie. Azóta könnyítettek a kamionon és hibrid hajtással szerelték fel, egy dízelmotort és egy elektromotort kombináltak. Az elektromotor esetében a mérnökök azt a nagyfeszültségű rendszert használták, amelyet Hino több éve használ sorozatgyártású kamionjaiban. A Hino célja, hogy fokozatosan egy elektromos versenykamiont hozzanak létre.

Hibrid kamionunkat szigorú titoktartás mellett hoztuk létre, és most az első verseny vár rá. Ez egy új projekt, de alaposan felkészültünk. Szeretnénk teljes mértékben kiaknázni a fejlesztésben részt vevők szakértelmét, és harcolni a top pozíciókért. Nem fogunk csalódást okozni” – mondta Teruhito Sugawara, aki csapatvezető és pilóta egy személyben.