Skip to content
Főoldal / DTM / Hétvégén villanyfényes futam a DTM-ben

Hétvégén villanyfényes futam a DTM-ben

Fotó: Audi Sport

A misanoi hétvége előzetese.

A hétvégén visszatér a DTM mezőnye Olaszországba, méghozzá nem is akármilyen versennyel. Misanoban rendezik a DTM történetének első villanyfényes versenyét. Sokaknak van már tapasztalata az éjszakai versenyzésről különböző 24 órás versenyekről vagy a Formula-1-ből, de ez mégis mindenki számára teljesen új lesz.

Jamie Green a nyáron az Olasz GT Bajnokság keretében versenyt is nyert Misanoban. Valamint tesztelte, hogy mennyire jók a látási viszonyok este. „Néhány részen elég sötét volt,  a villanyfény ellenére. Ellentétben egy GT3-as autóval, a DTM-autóink csak nappali menetfénnyel rendelkeznek, de sokkal gyorsabbak. Ezért van szükség további világításra, különben elég nehéz lehet a dolog”-mondta Green. „A DTM esetében még az F1-nél is jobb lesz az éjszakai verseny, ha a fékek izzanak, szikrákat szórunk, a kipufogókból pedig előtörnek a lángok. Szerintem a Norisringen is sötétben kellene mennünk. Rövid pálya, meg lehetne világítani, jó ötlet lenne. Régóta akartam éjszakai futamot. Nagyon menő lesz.”

Az Audi annak érdekében, hogy a a kezelőszervek és műszerek láthatósága minél jobb legyen, ugyanazt a fekete világítást használják, mint korábban az LMP1-es autóikban alkalmaztak a Le Mans-i 24 óráson. Sőt, mind a hat RS 5 DTM fluoreszkáló rajszámokkal és logókkal fog versenyezni az éjszakában.

„Nagyon várom az első esti DTM-futamot”- mondta Pascal Wehrlein. „A Forma-1-ben már versenyeztem este, de újdonság lesz nekem egy DTM-autóval, és biztos, lenyűgöző élményben lesz részem. Felejthetetlen hétvégén lesz!”

Ja és azt még nem is mondtuk, hogy a BMW szabadkártyás versenyzőjeként Alex Zanardi is indul a hétvégén!