Skip to content
Főoldal / ERC / Hétvégén debütál az ERC-n Max McRae

Hétvégén debütál az ERC-n Max McRae

Max McRae
Fotó: FIA ERC

A 18 éves versenyző a YouTube-ot használta, hogy felkészüljön a nagy sebességű murvás versenyre, a Lengyel Rallyra, a hatfordulós Junior ERC első fordulójára.

Max McRae, aki Jimmy McRae unokája, Alister McRae fia és a néhai Colin McRae unokaöccse, elmondta az ERC hivatalos honlapjának a Lengyel Rallyval: „Megnéztem annyi videót a Lengyel Rallyról, amennyit csak találtam a YouTube-on, és nem igazán emlékszem, hogy láttam volna az autókat az alsó sebesség fokozatokban közlekedni, ez tetszik, a sebesség az, amiért ezt a sportot űzzük.”

„Az olyan igazán gyors versenyeken, mint ez, a versenyzők általában elég közel vannak egymáshoz – a lassabb kanyarok nélkül nehezebb nagy különbséget tenni fékezéskor és a kanyarokból kijövet a tapadás megtalálásában. Ezen a versenyen mindannyian nagyjából azonos sebességgel fogunk haladni – ez azt jelenti, hogy a különbségek tizedmásodpercekben mérhetők. A csata amilyen nagy lesz, annyira biztos vagyok benne, hogy szoros és szuperizgalmas lesz”.

A The Racing Factory által üzemeltetett Opel Corsa Rally4-gyel versenyző McRae egyike annak a 15 versenyzőnek, akik 2023-ban indulnak a Junior ERC-ben.

„Nagyon izgatott vagyok – mondta McRae. „Múlt hónapban költöztem át Ausztráliából, egyetlen céllal: versenyezni az ERC-ben, és a következő szintre emelni a karrieremet. Nagyon boldog vagyok, hogy ezt egy olyan csapattal tehetem meg, mint a The Racing Factory – az az elkötelezettség, amit Aloísio [Monteiro, csapatvezető] és csapata tanúsított, hogy mindent előkészítettek egy meglehetősen szűkös időkeretben, elképesztő.”

McRae folytatta: „Csak rá kell nézni az e heti nevezési listára, hogy lássuk, rengeteg nevező és sok klassz versenyző van benne. Az egész hétvégén kemény lesz a verseny. Nagyon izgatott vagyok, hogy itt lehetek, és készülhetek arra, hogy átmenjek a rajt dobogón”.