Herczigék az élen a Mecsekben

Az 51. Aquaprofit Mecsek Rallye szombati napjának az összefoglalója.

A szombati első kör két gyorsaságiját Herczig Norberték nyerték a Skoda Fabia R5-tel Hadikék előtt. A szerviz után Golgotán is a címvédő páros bizonyult a leggyorsabbnak, ekkor Hadik Andrisék már műszaki hibára panaszkodtak. A következő Gorica szakaszt a hazai pályán versenyző Ranga Péter nyerte, majd a szerviz előtt nyertek még egy külön próbát Herczigék is. A mai utolsó előtti szakaszt Vincze Ferenc nyerte, amivel abszolútban is feljött a második helyre. Ennek sokáig nem örülhetett, mert az utolsó gyors után ismét Hadik állt a második helyen.

Hadik és Vincze között 5 másodperc a különbség, így a holnapi négy gyorson közöttük nagy csata várható a második helyért. Herczig Norberték 24,9 mp-s előnnyel várhatják az 51. Aquaprofit Mecsek Rallye zárónapját. A negyedik helyezett Ranga Péter és Turán Frigyes között 4,4 mp van, itt is nagy csatára lehet számítani.
Szauer Gergőék eddig meghálálják a beléjük vetett bizalmat, legjobb mitsubishisként az abszolút 9., és a 3-as kategória első helyén zárták a szombati napot.

A Histroic Eb mezőnyében a finn Ville Silasti nyert egy Porschevel. Szintén egy porsches versenyző, az olasz Lucio De Zanche végzett a második helyen. Legjobb magyarként Varga Péter végzett a harmadik helyen a BMW-vel. A magyar értékelést is ők nyerték.

51. Aquaprofit Mecsek Rallye eredmények:
ORB állása a szombati nap után
Historic Eb&Ob végeredmény