Skip to content
Főoldal / ERC / Herczig Rómában is pontszerző

Herczig Rómában is pontszerző

Fotó: ERC

A Rally di Roma Capitale összefoglalója.

Egyértelműen az olaszok diktálták a tempót az ERC olasz fordulóján. Andrea Crugnola a szombat délutáni első gyorson kapott egy defektet, amivel az élről a 11. helyig csúszott vissza. Utána is az egyik leggyorsabb volt a mezőnyben és végül a 3. helyre küzdötte vissza magát. Giandomenico Basso másfél napon keresztül vezette a római versenyt és végül meg is nyerte honfitársa Simone Campedelli előtt. A címvédő Alexey Lukyanuk az utolsó előtti gyorson csúszott vissza a negyedik helyre.

Herczig Norbert és Ferencz Ramón a szombati napot az ötödik helyen zárta a VW Polo GTI R5-tel. Másnap a délutáni első gyors előtt Norbi elfelejtett átkapcsolni etap üzemmódról verseny módra, így a szakasz első kilométereit etap módban tették meg. A nap során előbb a szakaszokat sorra nyerő Andrea Crugnola lépte le a MOL Racing Team kettősét, majd a nap végén Chris Ingram is. Így a hetedik helyen zárták a Róma Rallyt és értékes pontokat szereztek a bajnokságban.

Ifj. Érdi Tibor és Kovács Szabolcs számára már az első gyorson elszállt az esély egy jó eredményre miután dupla defektet szereztek és a gyorson kicserélték. Végül a 14. helyen zárták a római viadalt.

A Peugeot Kupa tavalyi bajnoka, Jánosa Ákos és Szőke Tamás szintén összeszedett egy dupla defektet majd a hatás is elment a 208 R2-ből, így nem tudták befejezni a napot. Vasárnap visszaálltak és a 39. helyen értek be a célba.

A Rally di Roma Capitale végeredménye IDE kattintva megtekinthető.

Az ERC augusztus 16-18. között Csehországban a Barum Rallyeval folytatódik.