Skip to content
Főoldal / ERC / Herczig ötödik lett, ifj. Érdi nyert az ERC2-ben

Herczig ötödik lett, ifj. Érdi nyert az ERC2-ben

Fotó: ERC

A portugál Rally Fafe Montelongo vasárnapi napjának összefoglalója.

Alexey Lukyanuk bár a vasárnap délutáni kör utolsó szakaszát elspórolta, így is 20,3 másodperc előnnyel várhatta az utolsó kört. Az utolsó előtti gyorson megforgott, így az előnye rögtön 3,7 másodpercre csökkent Yoann Bonato előtt, de a harmadik Iván Ares lemaradása is csak 4,7 másodpercre volt, így három esélyessé vált a portugál ERC futam.

Az utolsó gyorson Lukyanuk és Ares tizedre azonos időt autózott, míg Bonato 0,8 másodperccel volt lassabb náluk. Így Lukyanuk nyerte a Rally Fafe Montelongot, amivel nagy lépést tett az újabb bajnoki cím felé. Az abszolútban második Bonato végül 0,1 másodperccel előzte meg Arest. Mivel Bonatot nem értékelik az ERC-ben, így ott Ares lett a második, megelőzve Grégorie Munstert. A luxemburgi versenyző nyerte az ERC1 Juniort.

Herczig Norbert és Ferencz Ramón reggel nagyon bekezdett, rögtön egy második időt autóztak Bonato mögött (ERC értékelésben a legjobb időt). Ezzel egyből előrébb léptek az ERC 4. helyére. Lukyanukhoz hasonlóan a délutáni kör utolsó szakaszát óvatosra vette a MOL Racing Team kettőse, így Mikolaj Marczyk megelőzte őket. Az utolsó körben nem tudták utolérni a lengyelt, így az abszolút 6., és az ERC 5. helyén zárták a Rally Fafe Montelongot.

Az ifj. Érdi Tibor-Csökő Zoltán kettős csak az utolsó két szakaszon engedte át a győzelmet másnak, így több mint 3 perc előnnyel nyertek Andrea Mabellini előtt az ERC2-ben.

A rally Európa-bajnokság következő versenye a Rally Hungary lesz november 06-08. között Nyíregyházán.