Skip to content
Főoldal / ERC / Herczig ötödik, ifj. Érdi az ERC2 élén

Herczig ötödik, ifj. Érdi az ERC2 élén

Fotó: ERC

Izgalmasan alakult a Rally Fafe Montelongo szombati napja.

Változó körülmények fogadták az ERC mezőnyét a Rally Fafe Montelongon. Ezekhez Alexey Lukyanuk alkalmazkodott a legjobban, a szombati nap után 38,3 másodperccel vezet Iván Ares előtt. Az orosz versenyző kapott egy 10 másodperces büntetést korai rajtért a második szakaszon – ezt később visszavonták. Yoann Bonato áll a harmadik helyen abszolútban, de őt nem értékelik az ERC-ben, ott Grégoire Munster áll a harmadik helyen.

Oliver Solberg autóját összerakta a csaptat a tegnapi baleset után. A fiatal versenyző délelőtt még tartotta a lépést Lukyanukkal, délutánra elgumizta magát és visszacsúszott a negyedik helyre. Az utolsó két szakaszt motor problémával teljesítette, hátránya már 16 perc Lukyanuk mögött.

Craig Breennek is felemásan alakult a mai nap a Rally Fafe Montelongon. A negyedik szakaszon megszerezte az MRF Tyres első szakaszgyőzelmét. A nyolcadik szakaszt azonban a bal hátsó kerék nélkül fejezte be, miután egy olaj folton megcsúszott és odacsapta a Hyundait. Végül a verseny feladására kényszerült.

Herczig Norbert és Ferencz Ramón kétszer is kalandozott a pálya mellett. Az első volt a komolyabb, akkor egy betondarabot is eltaláltak. A MOL Racing Team párosa az ötödik helyen áll a szombati nap után, mindössze 2,6 másodpercre a negyedik Efrén Llarenatól.

Ifj. Érdi Tibor és Csökő Zoltán is jó napot zárt, magabiztosan vezetik az ERC2-öt miután minden szakaszon ők voltak a leggyorsabbak a kategóriában.

Holnap újabb kilenc szakasszal folytatódik a Rally Fafe Montelongo.