Skip to content
Főoldal / ERC / Herczig kiesett, Lukyanuk továbbra is az élen

Herczig kiesett, Lukyanuk továbbra is az élen

Fotó: FIA ERC

Az Azori-szigetek Rallye pénteki napjának összefoglalója.

Az ERC címvédője Alexey Lukyanuk ma is ellenállhatatlan volt, a mai hét szakaszból hatot megnyerve vezeti az Azori-szigetek Rallyet. Azt az egy szakaszt azért nem nyerte meg mert lefulladt a motor.

Ricardo Moura reggel feljött a második helyre, amit meg is tartott a nap végéig. Hátránya 40,1 másodperc. Lukasz Habaj lett a harmadik, ő mindössze hat másodpercre van a második helytő. Tegnap még második volt Louis-Pierre Loubet, ma negyedikként zárt. A pénteki első gyorsot elóvatoskodta, a következőn pedig megpördült és tolatnia kellett.

A MOL Racing Team párosára, Herczig Norbertre és Ferencz Ramónra várt délelőtt a pálya takarítás miután elsőként rajtoltak. A mai első gyorson 500 méter után volt egy meleg szituációjuk ötödik sebességi fokozatban. A következő szakaszon is volt három apró hibájuk. Mindezek ellenére a délelőtti kört két helyet javítva a nyolcadik pozícióban zárták. Nagyon várták a délutáni kört, hogy tudjanak gyorsulni, lévén már nem kell takarítaniuk. Sajnos az első délutáni gyorson kiállni kényszerültek a kormányszervő hibája miatt.

FIA ERC Azori-szigetek Rallye állása a pénteki nap után:
1. Lukyanuk
2. Moura +40,1
3. Habaj +46,1
4. Loubet +51,0
5. Ingram +1:12,4
6. Griebel +1:26,9
7. Rego +2:07,7
8. Magalhaes +2:27,5
9. Tsouloftas +2:37,3
10. Teodosio +2:45:3