Skip to content
Főoldal / ERC / Herczig és Klausz is kiesett a Barumon

Herczig és Klausz is kiesett a Barumon

Fotó: ERC

A szombati nap összefoglalója.

Délelőtt két szakaszt is nyert az ERC éllovasa Alexey Lukyanuk és a kört az első helyen zárta. Délután volt egy bal első lassú defektje, úgy döntött nem cseréli ki a szakaszon, így közel másfél percet vesztett és visszaesett a másodikról a hetedik helyre. A felfüggesztés is megsérült, próbálta megjavítani, de nem sikerült, így fel kellett adnia versenyt. Délelőtt szintén a második helyről esett vissza Nikolay Gryazin. Az orosz versenyző megnyerte a mai második szakaszt, amit saját bevallása szerint a Richard Burns Rallyban gyakorolt be.

A Barum Rally szombati napja után, így Jan Kopecky vezet, előnye közel egy perc a mai utolsó gyorson a második helyre előrelépő Chris Ingram előtt. A harmadik helyen Filip Mares áll.

Herczig Norbert és Ferencz Ramón a délelőtti körben kétszer is autózott ötödik időt, a kört a hatodik helyen zárták. A hatodik szakaszon motorhiba miatt kiesett a MOL Racing Team párosa. A BRR szerint a benzinnyomással volt gond és holnap szuper rallyval folytathatják.

Szintén motorhiba miatt kellett feladnia a Barum Rallyt a Klausz Kristóf-Csányi Botond duónak. A fiatal versenyző már a mai második gyorson érezte, hogy erőtlen a Peugeot az emelkedőknél, a szervizig már nem jutottak el, a következő halenkovicei gyorson ki kellett állniuk.

Az egyetlen talpon maradt magyar páros, a Csomós Miklós-Nagy Attila duó az abszolútban a 35. és az ERC3 11. helyén áll a nyolcadik szakasz után. Nekik csak kisebb fék gondjaik voltak délelőtt.

A Barum Czech Rally Zlín állása a szombati nap után IDE kattintva megtekinthető.