Hatalmas csatában Bouffier nyert Rómában

Fotó: FIA ERC

Igencsak izgalmasra sikeredett a Rally di Roma Capitale záró napja. A magyarok sikeresen teljesítették a versenyt.

Azok után, hogy a szombati utolsó gyorson Alexey Lukyanuk az élről esett ki, vasárnapra már csak két versenyző volt versenyben a győzelemért: Kajetanowicz Kajetan és Bouffier Bryan.
A vasárnapi első szakaszon Kajetanowicz át is vette a vezetést Bouffiertől. A lengyel versenyző a következő két gyorsot is behúzta, így a szerviz előtt 3,3 mp előnnyel várhatta a folytatást.

A nap során először Bouffier is feliratkozott a szakaszgyőztesek listájára, aki ezzel az összetettben is az élre állt. A következő, mindössze 8,6 kilométeres erőpróbán ismét a lengyel volt a jobb és visszaszerezte a vezetést. Így az utolsó szakasz előtt 0,5 másodperc volt a különbség az első két pilóta között. A szakaszt egyébként a Rally2-vel versenyző Suárez nyerte.
Az utolsó gyorsot Bouffier nyerte 0,8 mp-vel Kajto előtt, ami azt eredményezte, hogy 0,3 mp-vel a francia nyerte az ERC római fordulóját.
Magalhaes hátránya a harmadik helyen már majdnem egy perc volt.

Ami a magyarokat illeti Érdi Tibor és Papp György az ERC2-ben hamar ellenfelek nélkül maradtak. Kisebb technikai gondjaik ellenére teljesíteni tudták a versenyt az abszolút 17. helyen és a kategóriát megnyerték. Klausz Kristóf és Csányi Botond az abszolút 19., és az ERC3 6. helyén fejezte be a római versenyt.

A Rally di Roma Capitale 2017 végeredménye IDE kattintva tekinthető meg.