Skip to content
Főoldal / Dakar 2021 / Hat hét késésben a Prodrive az új autóval

Hat hét késésben a Prodrive az új autóval

Fotó: Bahrain Raid Xtreme

Ennek ellenére szeretnék, ha az ellenfelek győzelemre esélyesként tekintenének rájuk januárban.

Bár a Prodrive igazgatója, David Richards elismeri, hogy realistának kell maradnia a Prodrive győzelmi esélyeit illetően Szaúd-Arábián 2021 januárjában, mindazonáltal elvárja, hogy a BRX T1 a verseny kezdetén versenyképes legyen.

„Amikor egy olyan új kategóriába kerülsz, ahol ott vannak a tradicionális résztvevők, akik sok tapasztalattal rendelkeznek, akkor realistának kell lenned, el kell fogadnod, hogy sok tanulás szükséges”-kezdte Richards.

„Nincs kétségem afelől, hogy versenyképesek leszünk, de a Dakar hosszú verseny és bármi történhet, tehát reálisan kell megítélni a győzelem esélyét.”

„Csalódott leszek, ha a versenytársak nem úgy tekintenek ránk januárban a rajtnál mint egy győzelemre esélyes csapat.”

Eredetileg az első BRX T1 a múlt héten készült volna el, a koronavírus miatt azonban késésben van a csapat.

„Az első autónak a múlt héten kellett volna elkészülnie. Tehát hat hét csúszásban vagyunk az ütemtervhez képest. De van még időnk. Sőt a mérnökök azt mondták, így voltak olyan részek, amikre több időt tudtak fordítani a tervezettnél, tehát még lehet, hogy jobb is lesz így az autó.”

A csapat Franciaországban, Walesben és a Közel-Keleten akarja tesztelni a BRX T1-et. Versenyeken is szeretnének indulni a 2021-es Dakar előtt. A tervek szerint ott lesznek októberben a Marokkó Rallyn, majd novemberben az Abu Dhabi Desert Challengen.

A Prodrive minimum két autót fog indítani a 2021-es Dakaron, az esetleges harmadik autóról még nem született döntés.