Skip to content
Főoldal / Dakar Rally / Három magyar a 2019-es Dakar Rallyn

Három magyar a 2019-es Dakar Rallyn

Fotó: Opel Dakar Team

Elérhetőek a nevezési listák.

Ismét a motoros kategória a legnépszerűbb, 148-an indulnak. Az 1-es rajtszámot a KTM-es Mathias Walkner fogja viselni. Januárban az argentin Kevin Benavides és az ausztrál Toby Price előtt tudott győzni, akik közül 2019-ben csak Price áll rajthoz indul.
29 quados lesz ott Peruban, a címvédő Ignacio Casale nem indul.

Az autós mezőnyben a Mini és a Toyota párharcára lehet számítani. Előbbieket erősíti a Peugeot korábbi állom triója. Carlos Sainz, Stéphane Peterhansel és Cyril Despres is az X-raid buggyjával indul. A négykerék-meghajtású Mini-vel Nani Romi is beleszólhat a győzelemért folytatott csatában. A Toyotát ismét Nasser Al-Attiyah és Giniel de Villiers próbája győzelemre vinni. Nem szabad elfelejteni a privát Peugeottal induló Sebastien Loeb-öt sem.

A 100 autós párost tartalmazó listán egyetlen magyarként a Szalay Balázs-Bunkcozi László kettős található az Opel Grandland X-el. Ők a 383-as rajtszámot kapták.

Az SxS-es kategóriában 30 nevezés érkezett.

A kamionosoknál természetesen 2019-ben is a Kamaz lesz a legnagyobb favorit. Idén Eduard Nikolaev, Airat Mardeev, Dmitry Sotnikov és Andrey Karginov fogja vezetni az orosz monstrumokat. Az ő dolgukat akarja megnehezíteni a Dakarra visszatérő Gerard De Rooy és csapattársa, Federico Villagra az Ivecoval. Viazovich a Maz-zal, Macik a Liazzal és Loprais a Tatraval beleszólhat még a dobogóért folytatott harcba.
Itt Darázsi Zsoltnak szurkolhatunk. Ő két franciával, Geoffrey Thalgottal és Fabien Catherinével osztozik az 535-ös rajtszámú MAN-en.

A 2019-es Dakar Rally teljes nevezési listája IDE kattintva megtekinthető.