Skip to content
Főoldal / WRC / Harmadik svéd győzelmére hajt a Toyota

Harmadik svéd győzelmére hajt a Toyota

Fotó: Toyota Gazoo Racing

A Toyota az elmúlt három évben kétszer nyert Svédországban.

A Toyota 2017-es WRC-s visszatérése alkalmával rögtön a második versenyen, a Svéd Rallyn nyerni tudott Jari-Matti Latvala révén. Tavaly pedig Ott Tanak diadalmaskodott a Yaris WRC-vel a havas versenyen.

A Toyota versenyzői közül Sébastien Ogier három alkalommal (2013, 2015 és 2016) nyerte meg a Svéd Rallyt.

Sébastien Ogier: „Nagyon szeretem a Svéd Rallyt. Ez egy varázslatos esemény, az egyetlen havas verseny a WRC naptárában és nagyon különleges élmény ezeken az utakon versenyezni. Remélem az idén jól teljesítek itt. Korábban volt pár sikerem itt, de az elmúlt években küszködtem – főleg az első rajthely miatt. Ez az év más lesz, szóval meglátjuk mit tehetünk. A Toyota korábban már ért el sikereket Svédországban, remélem, hogy ezúttal mi segíthetjük ehhez hozzá.”

Elfyn Evans: „Nagyon várom a Svéd Rallyt. Az autó a téli havas tesztjeinken nagyon jól muzsikált, így újabb jó eredményben reménykedem. A Rallye Monte-Carlo összességében egy pozitív kezdése volt az évnek, még ha az eredmény lehetett volna jobb is. A körülményektől függően nagyon nagy előnyt jelenthet a rajtpozíció.”

Kalle Rovanpera: „Nagyon élvezem a havas versenyeket, szóval a Svéd Rallyn egy jó versenyünk lehet. Úgy gondolom könnyebb verseny lesz számunkra mint a Monte volt. Januárban részt vettünk az Arctic Lapland Rallyn, ami jó felkészülés volt, de a körülmények a Svéd Rallyn a kevés hó miatt trükkösek lehetnek.”