Skip to content
Főoldal / ORB / Harcolni kell, nincs mit veszíteni!

Harcolni kell, nincs mit veszíteni!

Velenczei

Ezekkel a tiszta, egyértelmű gondolatokkal vág neki a szezon negyedik bajnoki futamának a Velenczei Ádám, Igor Bacigál duó.

Az előző versenyen, a pilóta hazai versenyének számító Salgó Rally-n egy technikai hiba állította meg őket, így most nem a pontokat kell számolgatniuk, hanem menniük kell előre az 54. Mecsek Rallye-n, ha úgy van, akár kockáztatva is…

A Gulf Racing Hungary párosának nem úgy alakult eddig az idei esztendő, ahogy év elején eltervezték. Igazából már minden megtörtént az előző futamokon Velenczei Ádámékkal, ami csak megtörténhet egy versenyzőpárossal, de ez így három versenyre kicsit már sok volt a pilótának. Ádám nem olyan típus, aki elkeseredik és feladja, még inkább doppingolja az, hogy nem ott állnak a bajnoki pontversenyben, ahol a tudásuk alapján állnia kellene a tavalyi értékelésben negyedik helyen záró pilótának.

A Topp-Cars Rally Team által felkészített SKODA Fabia Rally2 Evo versenyautóval most is teszteltek a futam előtt, a mérnök segítségével még jobban testre szabták az autót és a teszt végén Ádám elégedetten szállt ki a vezetőülésből.

A pályák ismerősök mind a pilóta, mind a navigátor számára. „A kisvaszari szűk részen nyertem tavaly egy tesztfutamon, az szerintem kifejezetten fekszik nekem.” – mondta Ádám a pályabejárás után. „Az Árpádtető is nagyon jó szakasz, nagyon tetszik. Összességében nagyon jó pályák ezek, bízom benne, hogy a verseny végén is hasonló lesz a véleményünk.”

Amikor a tervekről kérdezték, egyértelmű volt a válasz és a navigátor is végig bólogatott: „Nincs vesztenivalónk! Menni kell előre! Ha az időink úgy kívánják, kockáztatni is kell! Harcolni fogunk! Nem pontokat csipegetni jöttünk, hanem ott kell lennünk a céldobogón!” – fogalmazta meg egyértelműen a hétvége feladatait a fiatal pilóta.

Az 54. Mecsek Rallye péntek délután rajtceremóniával veszi kezdetét, majd egy esti szakasszal zárják az első napot, aztán szombaton 9 gyorsasági után a céldobogón várják a győzteseket.

A csapat partnerei:

Betonútépítő, Euroaszfalt Kft., SIVA Group, Közmű Alagút, Forvett, STRAVIA, Tiszta Víz Üzletház, Confidenza, FLOW FUEL, LEAD DESIGN, S és K Nyomdatechnikai Kft., Gregor és Társai Nyomdaipari Kft., EFTECH, Ka-Ba Kft., Gulf Lubricants Hungary, Good Safety, Szirt BAU Kft., CARDEX, Green Grass, VPT Caravan, Fit Müsli, MIG 21, Tatai és Társa, GASZTRANSZ Kft., Vodafone, KUHN Rakodógép Kft., HRT Spedition, GEOteam, RAPID-BETON