Skip to content
Főoldal / Rallycross / Hansenék több évre elkötelezték magukat a WRX mellett

Hansenék több évre elkötelezték magukat a WRX mellett

Hansen Motorsport WRX 2022
Fotó: WRX

Az elektromos rallycross jobb lesz Kevin Hansen szerint, mint ahogyan azt az emberek el tudják képzelni.

A regnáló csapat világbajnok, a Hansen Motorsport bejelentette, hogy több évre elkötelezi magát az FIA Rallycross Világbajnokság mellett, és a svéd alakulat „hatalmas befektetést” eszközölt, mivel a sorozat 2022-ben izgalmas elektromos korszakába lép.

2022-ben az autókat, a tavalyi második helyeztt Timmy Hansen és öccse, a szintén WRX futam győztes Kevin Hansen fogja vezetni. A svéd testvérek új megjelenésű elektromos autók volánja mögé ülnek, amelyek a korábban használt Peugeot 208 platformon alapulnak, de az osztrák Kreisel Electric homologizált hajtásláncát építik az autóba, amely 500 kW-ot termel – ami 680 LE-nek felel meg – és 880 Nm nyomatékkal rendelkezik.

Kenneth Hansen, a Hansen Motorsport csapatvezetője:
„Ez egy hatalmas befektetés, amit az FIA Rallycross Világbajnokságba, több évre szóló tervvel – ez a legnagyobb dolog, amit valaha tettünk. Ez nagyon új és nagyon izgalmas mindannyiunk számára, és egy kicsit olyan érzés, mint amikor 1993-ban először indultunk négykerék-meghajtású autóval rallycrossban. Akkor még sok mindent nem tudtunk, és az elektromos technikára való átállással sok mindent a nulláról tanulunk most is.”

A versenyzők szerint jó lesz a 2022-es csomag

Kevin Hansen:
„Cégünk és csapatunk számára rendkívül izgalmas időszak ez, hogy átvegyük ezt az új elektromos korszakot. Ez a legnagyobb elkötelezettségünk a sport iránt, amióta a cég több mint 30 éve indult, szóval hihetetlen pillanat ez a nagy projekt házon belüli megvalósítása, és valóban a jövőbe tekintünk vele.”

„2018 óta beszélünk az elektromos rallycrossról a világbajnokságon, és végre meg fog történni. Az elektromos hajtáslánc-készletek hamarosan megérkeznek a Hansen Motorsporthoz. Arra, hogy tagja lehessek ennek a világbajnoki címet nyert csapatnak – remek filozófiával, hogy milyennek kell lennie az autónak és mindennek, ami körülvesz bennünket –, nem is lehetnék büszkébb. Ez egy csodálatos csomag a rallycross számára technikai oldalról az FIA-tól és a Promótertől – azt hiszem, ez még jobb lesz, mint azt az emberek el tudják képzelni.”

Timmy Hansen:
„A szenvedélyem, hogy rallycross világbajnok legyek – szeretem ezt a sportot és a legjobbat akarom neki. A WRX-ben építettem fel a karrierem és ez csodálatos lehetőségeket adott számomra. A bajnokságban a színvonal nagyon magas és ez az, ami arra késztett bennünket, hogy még jobbak legyünk. Úgy gondolom, hogy az új szezonban egy nagyon erős csomagunk lesz, ami miatt nagyon izgatott vagyok.”